fbpx

Rezultatele finale After Poll: PAS Crește la 55,8%, iar BECS scade în sondaj

PAS și BESC au acumulat cele mai multe voturi. Cel puțin așa arată rezultatele sondajului de tip After Poll, realizat de comunitatea WatchDog și Institutul de Politici Publice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cercetarea a fost realizată fără contact fizic. Operatorii au discutat cu persoanele chestionate prin telefon, însă la studiu nu au fost implicați votanți din Transnistria și diasporă.

Rezultatele finale indică faptul că PAS are 55,8, comparativ cu 55,1% preliminar. Socialiștii și comuniștii au fost susținuți de 23,1, anterior anunțându-se ponderea de 24% dintre respondenți, iar Partidul ȘOR a rămas cu 8,1%.

Blocul Renato Usatîi are 4,5% între 1% și 2% au spus că susțin Platforma DA, Democrația Acasă și PDM, iar ceilalți concurenți electorali nu au ajuns nici măcar la 1%.

În cadrul cercetării au fost chestionate 3337 de persoane, dintre care 2533 își exercitase dreptul la momentul interviului, iar aproape fiecare al treilea respondent a refuzat să spună pentru cine a votat. Datele au fost colectate de la 12:00 până la 21:30. Marja de eroare reprezintă circa 2,3%.

Votează informat! Urmărește ZUGO și pe Telegram pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din ziua alegerilor parlamentare anticipate

Articole asemănătoare

Back to top button