Peste 135 de cazuri referitoare la pretinse încălcări electorale, documentate de oamenii legii

Peste 135 de încălcări admise de concurenții electorali au fost sesizate de oamenii legii. Anunțul a fost făcut astăzi de Marin Maxian, șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Poliţia a fost sesizată sau s-a autosesizat şi a documentat peste 135 de cazuri referitoare la pretinse încălcări electorale. 37 de cazuri se referă la afişaj electoral în locuri neautorizate, 10 cazuri de agitaţie electorală cu încălcarea regulilor prestabilite, 26 de încălcări cu privire la întruniri care nu au respectat regulile Covid, 11 cazuri de deteriorare a afişajului electoral, 4 cazuri când nu au fost permise întrunirile şi 47 de cazuri care vizează conflicte, huliganism,” a declarat Marin Maxian, șef adjunct al IGP.

Potrivit lui, din numărul total de 135 de informații, care la moment se gestionează de către poliție, în 19 cazuri acestea au fost încetate din lipsa faptei contravenționale, în 50 de cazuri au fost pornite procedurile contravenționale, în alte 20 de cazuri au fost stabilite sancţiuni, iar în alte 37 de cazuri se stabilesc circumstanţele.

Precizăm că pe 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. La scrutin vor participa 23 de concurenți electorali, dintre care 20 de partide, două blocuri electorale şi un candidat independent.


Pub