30 de experți electorali internaționali vor observa alegerile parlamentare anticipate de mâine

Pentru scrutinul parlamentar, Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat 30 de experți electorali internaționali din partea a 10 autorităţi electorale străine. 

Foto: UNIMEDIA

Astfel, pe parcursul zilei de mâine, experții electorali vor observa desfășurarea procesului electoral în câteva circumscripții electorale, vizitând mai multe secții de votare.

Aceștia reprezintă entități omoloage din Ucraina, România, Republica Azerbaidjan, Federația Rusă, Georgia, Republica Turcia, Republica Belarus, Kazahstan și Republica Kîrgîstan.

Precizăm că scrutinul de duminică, va fi monitorizat de 2 436 de observatori acreditați de CEC. Dintre aceștia, 1 800 de observatori naționali reprezintă 6 asociații obștești din țară. De asemenea, alegerile vor fi monitorizate de către 636 de observatori internaţionali, care reprezintă 17 misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova,

Pe11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. La scrutin vor participa 23 de concurenți electorali, dintre care 20 de partide, două blocuri electorale şi un candidat independent.


Pub