Ultima oră! CSJ a anulat hotărârea Curții de Apel prin care a redus numărul secțiilor de vot din stânga Nistrului

Cetățenii moldoveni din stânga Nistrului vor putea vota la 41 de secții de votare, așa cum a fost decis anterior de Comisia Electorală Centrală. Curtea Supremă de Justiție a anulat hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care numărul secțiilor de votare pentru cetățenii din estul țării a fost redus de la 41 la 12.

Foto: UNIMEDIA

Un complet de judecători de la CSJ au examinat astăzi recursul CEC după ce Curtea de Apel Chișinău a anulat parțial hotărârea CEC privind numărul de secții de votare care urmează să fie deschise în stânga Nistrului. 

În rezultat, Curtea Supremă de Justiție a anulat decizia Curții de Apel din 8 iulie 2018.


Pe 8 iulie, Curtea de Apel Chișinău a hotărât ca numărul secțiilor de votare, destinate cetățenilor moldoveni din regiunea transnistreană să fie redus de la 41 la 12 secții de votare. Decizia a fost luată în urma unei constatări depuse la Curtea de Apel de către Platformei DA. 

Anterior, Curtea Supremă de Justiție a interzis deschiderea a trei secții de votare la Bender și Corjova. Decizia a fost luată urmare discuțiilor din cadrul Comisiei Unificate de Control pe marginea subiectului dat și în vederea neadmiterii acțiunilor ce ar putea periclita buna desfășurare a procesului electoral. Inspectoratul General al Poliției a constatat dificultăți pentru forțele de ordine întru asigurarea bunei funcționalități a procesului electoral în secțiile de votare din municipiul Bender și comuna Corjova, raionul Dubăsari.

Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis organizarea a 44 secții de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest fel, consiliul electoral al circumscripției electorale pentru localitățile din stânga Nistrului nr. 37 va constitui secțiile de votare și birourile electorale ale acestora.


Pub