Sondaj telefonic, realizat în ziua alegerilor: Va fi publicat după închiderea secțiilor de votare

Pe parcursul zilei de 11 iulie companiile CBS Research și CIVIS vor realiza un nou sondaj în rândul alegătorilor care au participat la vot. Sondajul este realizat la comanda Comunității WatchDog.MD și a Institutlui de Politici Publice. Rezultatele prealabile ale sondajului vor fi prezentate pe 11 iulie la ora 21:00, iar cele finale la ora 22:00.

Foto: UNIMEDIA

„Vă îndemnăm, dragi alegători, fiind apelați de intervievatorii noștri, să fiți receptivi și sinceri. Nu Vă vom cere date cu caracter personal. Numărul de telefon generat absolut la întâmplare de computer nu va fi fixat și nicicum legat de răspunsurile pe care le veți acorda. Vă mulțumim!”, spun realizatorii sondajului.


Organizatorii precizează într-un comunicat de presă că alegătorii vor fi întrebați dacă au mers deja la votare, iar celor care la momentul apelului deja au votat le vor fi adresate câteva întrebări:

  • când s-au decis cu cine să voteze, pentru cine au votat și câteva întrebări pentru ca să aflăm profilul alegătorului

  • vârsta, nivelul de studii, mediul de reședință.

Sondajul este realizat în cadrul proiectului „Countering disinformation and promotion of election integrity”, finanțat de către European Endowment for Democracy, implementat de către Comunitatea WatchDog.MD în parteneriat cu Institutul de Politici publice.


Pub