Ministerul de Interne se arată îngrijorat de eventuale provocări în ziua alegerilor, la secțiile de vot din zona de securitate

Poliția anunță că dispune de anumite informații, de încercări de provocare a scrutinului electoral în anumite zone, care sunt orientate din partea unor concurenți electorali prin antrenarea diferitor organizații obștești, precum și grupuri de cetățeni, grupuri de interese. Acestea sunt evidențiate în zona de securitate, limitrofă râului Nistru și anume dreptul de exercitare legal al cetățenilor R. Moldova, stabiliți cu traiul în regiunea transnistreană. Despre aceasta a anunțat astăzi Marin Maxian, șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Poliția cunoaște persoanele concret care sunt responsabile de organizarea sau ducere la dezordine în masă, de provocare, de solicitare a persoanelor atrase în aceste procese să blocheze și să intre în altercație cu Poliția. Fiecare persoană responsabilă, începând de la Sănătăuca, Florești, Rezina, Criuleni, Dubăsari pe toate trei platouri, nu mai vorbesc de Varnița, de Căușeni, Anenii Noi, Ștefan-Vodă. Persoane care sunt identificate pe parcursul peste săptămâni, care sunt motivate să vină în aceste zone, persoane străine, nu din zona respectivă.

Poliția deține și informație de eventuale achitări pentru astfel de servicii. Respectiv, în momentul când și cine va da indicații ca să se treacă la acțiuni violente. Mai mult decât atât, aș vrea să menționez despre faptul că onorariul financiar, care va fi oferit va depinde cat de agresiv persoanele se vor manifesta în raport cu Poliția. Dacă cineva consideră că astfel de acțiuni sunt legale, dacă cineva consideră că este cazul să dăm curs la aceste acțiuni legale, poliția recomandă să ne abținem, să ne exercităm dreptul la libera alegere”, a declarat șeful adjunct al IGP.

Precizăm că pe 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. La scrutin vor participa 23 de concurenți electorali, dintre care 20 de partide, două blocuri electorale şi un candidat independent.

Peste 6.630 de angajați ai poliției vor fi antrenați, pentru a asigura buna desfășurare a scrutinului electoral de mâine, la cele peste 2.000 de secții de votare, amplasate pe teritoriul R. Moldova.


Pub