Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările ANRE privind asigurarea pieței…

Precizările ANRE privind asigurarea pieței R. Moldova cu produse petroliere

Arhivă

Prețurile la toate produsele petroliere au crescut în ajun de alegeri. De vină este creșterea în ultimele 10 zile a cotațiilor Platts și, respectiv, a combustibilului importat, a scris azi dimineață Mold-street. Urmare a informațiilor apărute în public privind asigurarea pieței R. Moldova cu produse petroliere, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a venit cu o serie de precizări.

Aceasta susține că operatorii pieței produselor petroliere „activează în regim obișnuit și actualmente își ajustează politicile comerciale la noile prevederi ale Legii nr. 461/2001 cu privire la piața produselor petroliere și ale Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere”.

Instituția mai menționează că „statistica privind cantitățile importate de carburanți în R. Moldova se încadrează în limitele obișnuite și nu prezintă semne de risc”, iar cantitățile totale de produse petroliere aflate în stocuri „sunt suficiente pentru a acoperi integral necesarul tuturor categoriilor de consumatori”.

Agenția menționează că va continua monitorizarea situației, iar la necesitate va interveni cu întreg instrumentarul disponibil pentru a nu admite crearea de penurii sau abateri pe piața produselor petroliere.