Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Onorariul va depinde de cât…

„Onorariul va depinde de cât de agresiv persoanele vor manifesta în raport cu poliția”. Autoritățile anunță despre încercări de provocare pe 11 iulie, în zona de securitate

Imagine simbol

Poliția anunță că dispune de informații privind încercări de provocare din partea unor concurenți electorali, în anumite zone, prin antrenarea diferitor organizații obștești, grupuri de cetățeni și grupuri de interese. Acestea sunt evidențiate în zona de securitate, zona limitrofă râului Nistru.

Drept urmare, poliția spune că fost sesizate toate autoritățile publice centrale de aplicare a legii, iar acum se înfăptuiesc activități orientate spre documentarea și monitorizarea acestor acțiuni. În dependență de comportament, se va da calificare juridică și se va interveni conform prevederilor legale.

„Există mai multe aspecte făcute publice și de anumiți concurenți electorali – se va încerca să se pericliteze anumite activități sau să se atragă cetățenii în acțiuni ilegale. Poliția va interveni prompt pentru a curma aceste comportamente și a asigura dreptul cetățenilor R. Moldova de a-și exercita dreptul la libera alegere. (…)

Cele mai multe momente de periclitare se atestă în zona de securitate. Poliția cunoaște intențiile, persoanele responabile de provocare și de eventuale achitări, precum și momentul când și cine anume va da indicații de trecere la acțiuni violente. Onorariul va depinde de cât de agresiv persoanele vor manifesta în raport cu poliția”, a spus șeful adjunct al IGP, Marin Maxian.

Poliția recomandă observatorilor să monitorizeze situația, să își exercite atribuțiile și să nu admită implicare în scrutin, iar candidaților electorali să respecte legislația și să asigure un proces pașnic.

Pe 11 iulie 2021, în R. Moldova au loc alegerile parlamentare anticipate. Alegătorii vor putea vota pentru unul dintre cei 23 de concurenți electorali înscriși în liste.