Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Deschiderea pentru public a stadioanelor multifuncționale de sport din Parcul „ La Izvor”

   1997

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi au fost deschise oficial stadioanele multifuncționale de sport din Parcul „La Izvor", sectorul Buiucani.  Acestea sunt prevăzute pentru joc de fotbal și de baschet și vor fi administrate de Pretură, care va stabili programul de activitate pentru public.

Toată informația despre funcționalitatea stadioanelor va fi prezentată pe un panou informativ amplasat în preajma terenurilor de sport.

Primarul General, Ion Ceban, împreună cu câțiva colegi din echipă, a fost printre primii care au testat prin joc terenurile noi pentru fotbal și baschet.

Edilul a precizat că la etapa următoare, municipalitatea prevede amenajarea în Parcul „La Izvor" și a altor spații de profil pentru practicarea sportului, câte două terenuri de volei, de tenis și de badminton. „Noi vrem să promovăm modul sănătos de viață. De aceea vom continua amenajarea zonelor verzi din oraş, pentru ca oamenii aibă unde se odihni sau să facă mișcare în aer liber", a mai menționat Ion Ceban.

Lucrările de reabilitare a Parcului „La Izvor" au început anul trecut. Aici a fost amenajat un stadion de fotbal pe plajă cu o capacitate de 1100 de locuri și o fântână arteziană pietonală, iluminată artistic. De asemenea, au fost instalate sisteme de iluminat și de irigare și a fost reabilitată intrarea centrală în parc.

În prezent continuă amenajarea aleilor din jurul parcului și asfaltarea pistelor pentru biciclişti, amenajarea plajei, instalarea terenurilor de joacă şi de fitness şi a mobilierului urban. Totodată est pregătit terenul pentru amenajarea unei parcări cu circa 460 de locuri.