10:27:53 19.04.2024
Stiri

Organele de drept susţin ca a fost identicat un grup de persoane, care ar pregăti DESTABILIZĂRI pe 11 iulie: "Onorariul financiar va depinde cât de agresiv se vor manifesta persoanele respective"

Actualitate 10.07.2021 10:48 Vizualizări6432 Autor: Ziarul National
Organele de drept susţin ca a fost identicat un grup de persoane, care ar pregăti DESTABILIZĂRI pe 11 iulie:


Pe 11 iulie curent, în ziua alegerilor parlamentare anticipate, ar urma să aibă loc destabilizări în masă în mai multe localităţi, inclusiv în Sănătăuca, Florești, Rezina, Criuleni, Dubăsari şi pe platourile Varnița, Căușeni, Anenii Noi și Stefan Vodă, a declarat astăzi şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției al MAI, Marin Maxian.

"Poliția cunoaște persoanele concret, care sunt responsabile de organizarea sau provocarea dezordinelor în masă, de provocare... Aceste persoane urmează să fie atrase în aceste procese, să intre în altercație cu Poliția", a declarat Maxian, în cadrul unui briefing de presă.

Acesta a adăugat că provocatorii identificaţi ar fi fost remuneraţi.

"Poliția deține și informație de eventuale plăţi pentru astfel de servicii. Ştim cine şi când va da indicații ca să se treacă la acțiuni violente. Mai mult decât atât, aș vrea să menționez despre faptul că onorariul financiar va depinde cât de agresiv se vor manifesta persoanele respective în raport cu Poliția", a declarat Marin Maxian.

Sursa citată a precizat că, în prezent, Poliția documentează sub ce formă vor fi puse în aplicare acele destabilizări, iar ulterior va veni cu clarificări juridice.
"Au fost sesizate toate autoritățile publice centrale de aplicare a legii. La momentul actual sunt înfăptuite activități de documentare a acestor acțiuni și monitorizate încercările sau modul cum acestea vor fi puse în aplicare. În funcţie de comportamentul acestora, vor fi deja date calificării juridice și vom interveni cu prevederile legale.

Mai multe aspecte care au fost făcute publice de anumiți concurenți electorali - vor încerca să pericliteze anumite activități sau încercări de a atrage cetățenii în acțiuni ilegale, Poliția nu le va accepta și va interveni prompt pentru a curma aceste comportamente ilegale și pentru a asigura în egală măsură drepturile cetățenilor R. Moldova pentru a-și exercita acel drept fundamental la libera alegere", a conchis Maxian.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md