(FOTO) Destinații turistice mai puțin cunoscute, dar care merită vizitate

10 Iul. 2021, 12:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
10 Iul. 2021, 12:00 // Au Bani //  MD Bani

Când ne gândim la turism pe mapamond, ne vin în minte câteva orașe și destinații turistice la care ne gândim în mod automat, fără să ne strofocăm prea tare: Barcelona, Roma, Paris, poate New York, Las Vegas, de ce nu Londra, Praga sau Atena, dar sunt și alte orașe care au un potențial turistic nevalorificat.

Sapporo, Japonia

Pasionații de sporturi de iarnă s-ar putea să fie ceva mai familiarizați cu această destinație, deoarece orașul din nordul insulei Hokkaido a fost gazda a numeroase întreceri, fiind chiar orașul gazdă al Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1972.

Dacă ar fi fost în Europa, cu siguranță s-ar fi numărat printre cele mai râvnite destinații de schi. Resorturile sale sunt mult peste cele din Europa, iar pasionații de sporturi de iarnă s-ar bucura la maximum de ce facilități pot găsi în aceste stațiuni.

Orașul în sine este un mixt între modernismul al actualei capitale, Tokyo, și stilul tradițional a vechii capitale nipone, Kyoto.

Cea mai bună perioadă în care poate fi vizitat Sapporo este luna februarie, când are loc Festivalul Zăpezii, iar pasionații de sporturi de iarnă ar trebui să se îndrepte către resorturile Teine, Niseko sau Kokusai.

Istria, Croația

Mai aproape de noi, aproape de Marea Adriatică, se regăsește regiunea Istria, o destinație de turism subapreciată, mai ales pentru o țară cum este Croația, care are multe de oferit în ceea ce privește turismul.

Zona este recomandată pentru cei cărora le plac drumețiile, dar și celor care apreciază arhitectura antică. Istria este practic un județ, în care se regăsesc două orașe destul de frecventate de turiști, Rovinj și încă unul cu nume mai greu de spus în română, chiar dacă este numele unei localități.

Regiunea este plină de restaurante care le oferă turiștilor posibilitatea de a se bucura de feluri de mâncare delicioase. Cei care-și doresc să se înfrupte din fructe de mare proaspete sau cei care adoră trufele vor găsi cu siguranță aici ceva care să le placă. Pazin (foto jos) este un oraș foarte frumos și merită vizitat.

Cornwall, Anglia

Recentul summit G7, care a avut loc în Marea Britanie, a atras atenția asupra regiunii Cornwall, o zonă care are ce să le ofere turiștilor care caută destinații noi.

Este o zonă în care este mai bine să renunți la clasicele și monotonele camere de hotel pentru locurile de cazare care pot fi descoperite prin Airbnb sau în zonele de glamping.

Newquay este recomandat pentru cei care vor să meargă undeva împreună cu familia, în timp ce St. Ives i-ar mulțumi pe cei care caută un loc liniștit, lipsit de orice formă de agitație.

Kotor, Muntenegru

O altă destinație relativ aproape de România este Kotor, din Muntenegru, care pare să fi devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani.

Muntenegru este în sine o destinație întrutotul, dar Kotor ar trebui să fie un punct de oprire pe traseul oricui vizitează această țară. Orașul degajă un aer medieval, se află într-o regiune muntoasă, este prin de muzee și palate.

Atmosfera din oraș este întreținută de cei care vizitează cafenelele, barurile și localurile cu muzică live, iar Kotor pare să fie o destinație pentru toate vârstele.

Taroundat, Maroc

Rabat, Casablanca, Marrakesh și Fes sunt de departe cele mai cunoscute și mai des accesate destinații de turism din Maroc, dar Taroundat este un oraș fortificat din sud-estul țării care poate fi o surpriză plăcută pentru turiști.

Nu se află foarte departe de mult mai cunoscutul Marrakesh și oferă o atmosferă mult mai intimă și mult mai autentică.

Este o destinație perfectă pentru cei care nu vor să meargă pe aceleași trasee cunoscute de toată lumea. Localnicii sunt primitori și săritori, iar, în comparație cu alte destinații din Maroc, Taroundat este mult mai primitor cu femeile.

Sursa: Wall Street.ro

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 13:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 13:04 // Actual //  Lupu Eduard

Statisticile oficiale arată că Republica Moldova are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare trei persoane care locuiesc în țară, există un moldovean în străinătate.

Astfel, conform datelor oficiale, în străinătate sunt 972 958 de moldoveni, ceea ce reprezintă peste oo treime din populația țării. Cei mai mulți sunt în Federația Rusă – 294 mii, Romania – 285,3 mii, Italia – 194,4 mii, Ucraina – 152,2 mii și SUA – 45,7 mii.

Banca Mondială estimează că moldovenii din străinătate au adus 2,2 miliarde de dolari înapoi în țară, sau 16% din PIB, în 2022. Statisticile trebuie interpretate cu atenție, însă, notează sursa citată. Remitențele – tranzacțiile la care face referire Banca Mondială – sunt calculate ca fiind transferurile în bani sau în natură către Moldova, la care se adună veniturile pe care le câștigă moldovenii care lucrează pe termen scurt peste hotare, cum ar fi muncitorii sezonieri.

După anul 2005, remitențele înregistrează un salt imens, de la 915 milioane de dolari, la peste 1,1 milioane de dolari. Odată cu trecerea anilor, și valoarea plăților crește, cu excepții notabile: criza economică din 2008 vine cu o scădere bruscă a banilor trimiși din străinătate, de la 1,8 miliarde dolari în 2008, la 1,3 miliarde de dolari în 2009. Valorile gravitează în această zonă până în 2013, când ating un nou maxim, de aproape 2,1 miliarde de dolari. Odată cu pandemia de coronavirus, Moldova înregistrează o nouă scădere, de la 1,9 miliarde de dolari în 2019, la 1,8 miliarde de dolari în 2020. Vârful vine în 2021 – 2,1 miliarde de dolari. Anul 2022 înseamnă o nouă scădere, de 2 miliarde de dolari, așa cum arată cifra citată mai sus.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău