fbpx

Omorul de la Elizaveta: Judecătorii și procurorii de caz, cercetați disciplinar

Procuratura Generală (PG) a anunțat sâmbătă, 10 iulie, în cadrul unui comunicat de presă că urmează să intenteze proceduri disciplinare în privința judecătorilor și procurorilor responsabili de dosrul omorului de la Elizaveta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procuratura menționează că s-a autosesizat ca urmare a erorilor procedurale admise în cazul examinării judiciare a dosarului de învinuire a carabinierului care l-ar fi împușcat mortal pe un tânăr la Elizaveta.

La finele anului 2020, inculpatul a fost condamnat la 17 ani de închisoare. Acesta urmează să fie eliberat acum din custodia organelor de drept, întrucât a expirat termenul legal de menținere a inculpatului în stare arest preventiv.

Procuratura Generală este în proces de intentare a procedurilor disciplinare atât în privința judecătorilor, cât și a procurorilor implicați în examinarea cazului în vederea stabilirii gradului de responsabilitate pentru erorile admise.

Amintim că tragedia s-a produs pe 13 ianuarie 2020, când un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de detenție, iar recent, prin decizia Curții de Apel Bălți, dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură admisă de magistrații de fond.

Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat, astfel încât săptămâna viitoare acesta urmând să fie eliberat din detenție.

Vezi și: video | Momentul reținerii carabinierului care ar fi împușcat un tânăr la Bălți. „Ești fără formă. Eu te ucid

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button