fbpx

Poliția: Avem informații că grupuri de oameni pregătesc provocări de alegeri, în special în zona de securitate

Inspectoratul General al Poliției susține că deține informații privind pregătirea unor provocări în zona de securitate, în ziua alegerilor parlamentare anticipate de duminică, 11 iulie. Potrivit șefului adjunct al instituției, Marin Maxian, tentative de încălcare a ordinii publice se întreprind în mai multe zone, cu precădere în zona de securitate din regiunea transnistreană de către unele organizații obștești și grupuri de cetățeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La moment se efectuează activități orientate spre documentarea acestor acțiuni și respectiv, monitorizarea încercărilor sau modului cum aceștia le vor pune în aplicare. În funcție de comportamentul acestora va fi dată calificarea juridică”, a declarat Marin Maxian.

„Poliția cunoaște intențiile, persoanele responsabile de organizarea și ducerea la dezordine în masă, de provocare. Poliția deține informații despre eventualele achitări pentru astfel de servicii, precum și momentul când și cine anume va da indicații de trecere la acțiuni violente. Onorariul va depinde de cât de agresiv persoanele vor manifesta în raport cu poliția”, a mai declarat oficialul.

Potrivit Poliției, 6630 de polițiști vor fi dislocați pentru asigurarea ordinii publice la scrutinul de mâine.

4946 de angajați ai Poliției se vor afla în raza de 100 de metri de secțiile de votare, pe când alți 292 de polițiști vor fi responsabili de documentarea eventualelor încălcări.

Totodată, a fost dublat numărul grupele operative de documentare procesuală: peste 727 de angajați care vor reacționa la orice apeluri și sesizări înregistrate la serviciul 112.

Vezi și: Peste 130 de încălcări, admise de concurenții electorali în campanie. Poliția documentează cazurile

Articole asemănătoare

Back to top button