/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Recursul CEC a fost admis de CSJ. În stânga Nistrului vor fi deschise 41 de secții de votare

missing
10 iulie 2021, ora 16:33

UPDATE 16:27. Recursul Comisiei Electorale privind numărul de secții de votare a fost admis de CSJ. În aceste condiții, în stânga Nistrului vor fi deschise 41 de secții de votare, astfel cum a decis CEC pe data de 5 iunie 2021.

 

UPDATE 13:26. Ședința de judecată privind examinarea recursului în legătură cu numărul secțiilor de votare în stânga Nistrului va fi reluată începând cu ora 15:00. Conform unei decizii luate astăzi, examinarea recursului va fi efectuată de un complet format din cinci judecători. 

***

Un complect de judecători examinează astăzi, 10 iulie, recursul Comisiei Electorală Centrale după ce Curtea de Apel Chișinău a anulat parțial hotărârea CEC privind numărul de secții de votare care urmează să fie deschise în stânga Nistrului. Astfel, potrivit deciziei hotărârii Curții de Apel, numărul secțiilor de votare a fost redus de la 41 la 12. 

Totodată, în timpul procesului sunt examinate și alte cereri.

Pe 8 iulie, Curtea de Apel a anulat parțial actul administrativ normativ din hotărârea Comisiei Electorale Centrale, din 5 iunie 2021, cu privire la organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului. Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au admis integral demersul Platformei DA. 

În hotărârea motivată a Curții de Apel se arată că „instanța a constatat că, prin deschiderea unui număr nejustificat de mare de secții de votare, și anume 41 la număr, Comisia Electorală Centrală, nu a respectat condițiile expres prevăzute de lege în vederea asigurării legalității procesului electoral și conformității exigențelor impuse de Constituție cu titlu de condiție a survenirii efectelor constituționale a exercitării suveranității naționale”.

Inițial, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis organizarea a 44 secții de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest fel, consiliul electoral al circumscripției electorale pentru localitățile din stânga Nistrului nr. 37 va constitui secțiile de votare și birourile electorale ale acestora.

Însă, ulterior, decizia a fost modificată, iar CEC a decis să deschidă 41 de secții de votare în stânga Nistrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram