image
Sursa foto: jurnal.md

PSRM și PCRM scandează „Votul nu se fură” la CSJ care decide numărul secțiilor pentru Transnistria; Au fost aduși și minori

Socialiștii și comuniștii și-au scos simpatizanții în fața Curții Supreme de Justiție care urmează să decidă în privința numărului secțiilor de votare pentru regiunea transnistreană.

La protest este prezent liderul PSRM, Igor Dodon, deputați socialiști și simpatizanți ai formațiunii. Printre protestatari pot fi văzuți însă și mai mulți minori.

Manifestanții scandează „Victorie”, „Votul nu se fură”, dar și „Noi suntem poporul”.

protest psrm

„Ceea ce fac partidele de dreapta, președinta (și sfetnicii lor străini) în raport cu moldovenii din Transnistria e mai mult decât o crimă, e o greșeală foarte serioasă și cu consecințe pe termen lung care afectează suveranitatea și integritatea țării. Se vede că se pune în aplicare planul tainic al Occidentului prin care se dorește renunțarea la Transnistria sau provocarea unor noi tensiuni și conflicte pe Nistru, iar limitarea votului pentru cetățenii moldoveni face parte din această strategie mizerabilă”, a declarat Dodon în ajun.

Precizăm că, ieri, Curtea de Apel a admis integral contestația depusă de Platforma DA către CEC și a anulat parțial actul administrativ normativ în anexa la punctul 1 din decizia CEC cu privire la organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, orașul Bender și unele localități din raionul Căușeni.

Liderul Platformei DA a declarat că hotărârea Curții de Apel Chișinău, care obligă CEC să reducă numărul secțiilor de votare pentru regiunea transnistreană, „este o nouă victorie a Platformei DA, o victorie mare pentru Republica Moldova”.

psrmpsrm
psrmpsrm
psrmpsrm
psrmpsrm
psrmpsrm
psrmpsrm
psrmpsrm
psrmpsrm

Noutăţile partenerilor

comentarii: