image
Sursa foto: captură video

Incendiu de proporții la Salonta: Un depozit de mase plastice a luat foc. Fumul se îndreaptă spre o localitate din Ungaria

Un incendiu de proporții a izbucnit în această dimineață la Salonta, în județul Bihor. Arde un depozit de mase plastice. Sunt mari degajări de fum, iar ISU Crișana este pregătit să emită un mesaj RO Alert dacă fumul se va îndrepta către zonele locuite.

„Incendiul se manifestă violent, cu degajări mari de fum și gaze toxice. La sosirea pompierilor ardea o hală de 600 metri pătrați, respectiv alte două hale, precum și materialele plastice depozitate în curtea firmei. În momentul de față, incendiul e localizat, nu există pericol de propagare, colegii lucrează la lichidarea focarelor”, a spus la Digi24 Camelia Roșca, purtator de cuvânt ISU Bihor.

„Depozitul e amplasat la undeva marginea orașului, însă la aproximativ 100 de metri există locuințe. Dacă vântul își schimbă direcția, vom avertiza populația în sistemul Ro Alert”, a adăugat ea.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a spus la Digi24 că suprafața pe care are loc incendiul este exinsă, ard granule din plastic folosite în industria maselor plastice și că fumul spre îndreaptă spre o localitate din Ungaria.

„Există depășiri evidente de monoxid de carbon, dar din fericire nu avem o degajare de fum care să se îndrepte spre Salonta”, a precizat el.

„Avem anchetă în lucru, în momentul de față toți sunt concetrati pe stingerea incediului, după ce se va stinge incendiul vom continua ancheta și vom veni cu rezultate”, a precizat Berceanu.

„Evident că avem niște degajari de fum masive, vrem să vedem care a fost cauza și ce măsuri se pot lua pentru a evita astfel de evenimente nefericite. Rezultatele pe care le obținem le ducem în controalele care urmează la agenții comerciali care au specific similar al activității și ne uităm mai adânc să vedem dacă există vreun risc de astfel de incendii”, a adăugat șeful Gărzii de Mediu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: