image
Sursa foto: Jurnal.md

Moldovenii care vor vota în Cipru sunt nevoiți să prezinte un test COVID-19; Precizările MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că în conformitate cu decizia Guvernului Republicii Cipru de ieri, începând de astăzi accesul în spațiile publice de tip închis este posibil doar cu prezentarea unui test de COVID-19.

În contextul organizării scrutinului electoral din 11 iulie 2021 în cadrul secției de votare nr. 38/13 din Republica Cipru, localizată la adresa str. Amerikanas nr.11, or. Limassol (în incinta Hotelului Miramare), accesul este posibil doar cu prezentarea testului PCR, a testului rapid (rapid test - accesibil cu titlu gratuit în centrele  de testare propuse de către Guvernul Republicii Cipru), confirmării însănătoșirii (test serologic) sau confirmării imunizării.

 În acest context, Ambasada Republicii Moldova în Grecia, acreditată prin cumul în Cipru îndeamnă cetățenii cu drept de vot să se prezinte la Biroul de votare în posesia unui document menționat mai sus, solicitat de către autoritățile cipriote.

„În vederea planificării unui proces de votare organizat, aducem la cunoștință publicului, că testarea poate fi efectuată în incinta Centrului de testare gratuită la adresa: str. Stymfalidon 11, Limassol 4060 (incinta Hotelului Atlantica Oasis, sediul anterior al secției de votare din data de 01.11.2020/14.11.2020)  care se află la o distanță de 6 minute de actualul Birou al secției de votare 38/13”, menționează MAEIE.

Noutăţile partenerilor

comentarii: