image
Sursa foto: Getty Images

Ce avere are arbitrul care va conduce Italia - Anglia, finala EURO 2020

Italia - Anglia, finala EURO 2020 programată duminică, ora 22:00, pe Wembley, va fi condusă de centralul olandez în vârstă de 48 de ani Bjorn Kuipers.

Purtător al ecusonului FIFA din 2006, olandezul licențiat în administrarea afacerilor e considerat cel mai bogat arbitru din lume. Bjorn Kuipers e co-fondator în Olanda al lanțului de supermarket-uri Jumbo Kuipers, iar AS.com îl caracteriza în urmă cu trei ani "probabil unicul arbitru milionar din fotbalul mondial".

Potrivit publicației spaniole, centralul olandez ar avea o avere de peste 12 milioane de euro strânsă din afacerea profitabilă pusă pe picioare.

"Compania olandeză îl sponsorizează chiar și pe Max Verstappen, starul din Formula 1. Kuipers are sume consistente în bancă, bani care-i permit oricând să se retragă din arbitraj.

Dar nu ratează șansa de a conduce în continuare meciuri importante din fotbalul european, iar finala de duminică e o mare împlinire pentru el", scrie Daily Mail.

Votat în 2013 "Arbitrul anului", Bjorn Kuipers a mai oficiat la centru la această ediție a Campionatului European trei partide: Danemarca - Belgia 0-2 și Spania - Slovacia 5-0 (în grupe) și sfertul de finală Cehia - Danemarca 1-2.

Olandezul a mai ''fluierat'' în două finale ale Europa League şi una din Liga Campionilor, şi a făcut parte din brigăzile de arbitri care au oficiat la EURO 2012 şi 2016 şi la ultimele două Cupe Mondiale.

Kuipers îi va avea asistenți în finala EURO 2020 pe olandezii Sander van Roekel și Erwin Zeinstra, iar al patrulea arbitru va fi Carlos Del Cerro Grande.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: