(video) Igor Dodon, aluzii la Ion Chicu: „I-am făcut „nacealinici” și după asta ei cred că-s mari tehnocrați, așa de bunișor și așa de deșteptățel”
Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că echipa BECS are un program de guvern pregătit, dar nu vor merge pe abordarea precedentă. Acesta a făcut aluzii și la fostul premier Ion Chicu: „Eu am devenit ministru sau prim-ministru pentru că eu sunt așa de bunișor și așa de deșteptățel, nu de aceea că partidul m-a susținut”, a spus Dodon.
Foto: socialistii.md

 Întrebat dacă echipa are un program de guvernare pregătit, Dodon a răspuns afirmativ, dar a subliniat că nu vor merge pe abordarea fostei guvernări.

„Noi nu am discutat despre persoane, nominal, noi am pregătit echipa de guvernare. Noi avem oameni pentru toate domeniile, inclusiv în lista de deputați care sunt acum. În mare parte sunt oameni profesioniști care au fost cu noi în echipă de mulți ani, noi nu o să mergem pe abordarea cu care am mers la guvernul precedent. Când găseam profesioniști, așa numiți tehnocrați, care niciodată nu au fost în echipă politică, oameni care nu au fost cu noi la întrevederi electorale care nu au simțit pulsul. Și i-am făcut „nacealinici” și după asta ei cred că-s mari tehnocrați - Eu am devenit ministru sau prim-ministru pentru că eu sunt așa de bunișor și așa de deșteptățel, nu de aceea că partidul m-a susținut. De aceea, vom delega oameni de echipă”, a spus Dodon.

În luna decembrie 2020, Guvernul Chicu a demisionat. Asta în ziua în care Parlamentul urma să examineze o moțiune de cenzură.

Guvernul Sandu a fost demis prin moțiune de cenzură în toamna anului 2019, după ce Maia Sandu a venit, prin asumare de răspundere, cu un proiect de modificare a Legii Procuraturii, care i-ar fi permis să preselecteze personal candidații pentru funcția de procuror general, pe care să îi înainteze către Consiliul Superior al Procurorilor. Socialiștii au calificat inițiativa drept anticonstituțională și au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, care a fost votată de 63 de deputați socialiști și democrați.

Ulterior, Igor Dodon l-a înaintat în funcția de premier pe Ion Chicu, care a prezentat în Parlamentul noul cabinet de miniștri și programul de guvernare.


Pub