Flacăra olimpică, întâmpinată de un stadion gol și ploaie: Vezi cum a decurs ceremonia de la Tokyo

Flacăra olimpică a sosit astăzi la Tokyo pentru o ceremonie pe un stadion gol, drept urmare a decizia de a interzice prezența spectatorilor la eveniment, luate acum doua zile de autoritățile japoneze și organizatori, din cauza Covid-19, scrie digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Simbolul olimpismului a avut parte de o primire discretă din cauza temerilor provocate de coronavirus. 

Într-o dimineață ploioasă, cu exact două săptămâni înainte de ceremonia de deschidere a celui mai mare eveniment sportiv de când a început pandemia, flacăra a fost adusă pe scenă într-un felinar și înmânată guvernatorului orașului, Yuriko Koike.

Înainte de sosirea flăcării olimpice, cinci bărbaţi cu trompete au fredonat o melodie trepidantă sub un foişor care i-a adăpostit de ploaie, în faţa jurnaliștilor și a câtorva oficiali.

Tribunele erau goale pe stadionul Parcul Olimpic Komazawa, suburbiile sud-estice ale capitalei, care a fost folosită și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964.

Decizia de a interzice prezența spectatorilor a venit după ce guvernul a declarat că va fi impusă starea de urgenţă la Tokyo pe tot parcursul Jocurilor pentru a stopa revenirea infecțiilor și temerile faţă de varianta Delta, mai infecțioasă. Jocurile amânate de pandemie vor fi primele care vor avea loc în mare parte în spatele ușilor închise. Câteva competiţii vor avea loc în afara capitalei.

Joi seară, Koike nu și-a putut ascunde dezamăgirea că spectatorii sunt ținuți departe de Jocuri: „Simt o durere sfâşietoare pentru această decizie”.

Metropola va găzduit Jocurile Olimpice de Vară, în perioada 23 iulie-8 august.


Pub