Buletinele de vot pentru cele 150 de secții de votare deschise în străinătate au ajuns la destinație

Toate valizele diplomatice cu materialele electorale și buletinele de vot pentru cele 150 de secții deschise peste hotarele țării au ajuns la destinație. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocioi, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Aproape toate secțiile de votare din străinătate au fost suplinite cu câte 5000 de buletine de vot, număr maxim admisibil în contextul cadrului juridic existent în R. Moldova. Un număr mai mic de 5000 de buletine de vot au fost distribuite doar în câteva misiuni diplomatice ale R. Moldova, din considerentul că în statele respective sunt mai puțini cetățeni ai RM. Este vorba în mod special despre Japonia, Republica Populară Chineză, Emiratele Arabe Unite și Qatar. 

Toate valizele diplomatice cu materiale electorale au fost expediate deja în străinătate și au ajuns la destinație. Actualmente au loc procedurile de verificare și testare a laptopurilor și organizarea activității viitoare a birourilor” a declarat Aureliu Ciocoi.


Totodată, Aureliu Ciocoi a amintit despre obligativitatea prezentării pentru alegătorii din Cipru a unor documente pentru acces în spațiile închise, amplasate în Cipru. 

Astfel, moldovenii care se vor prezenta la secția de vot din Cipru, localizată la adresa Amerikanas nr.11, or. Limassol, în incint Hotelului Miramare, trebuie să prezinte unul din următoarele documente: test PCR, test rapid, test serologic sau confirmarea imunizării. Precizările au fost făcute de ministerul de Externe de la Chișinău.

În total, au fost tipărite 726 700 de buletine de vototare din străinătate.


Pub