Ultima oră! Înalta Curte a decis: Magistrații CC nu pot fi revocați în cazul depistării unor conflicte de interese

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional art. 19 al.11 litera E din legea nr.317 din 13 decembrie 1994 cu privire la Curtea Constituțională. Astfel, magistraților CC nu le poate fi ridicat mandatul în cazul depistării unor conflicte de interese.

Foto: UNIMEDIA

„1. Se admite sesizare depusă de Sergiu Litvinenco

2. Se declară neconstituțional art. 19 al.11 litera E din legea nr.317 din 13 decembrie 1994 cu privire la Curtea Constituțională”, a declarat Manole.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a sesizat Curtea Constituțională în privința anchetei derulate de ANI ce o vizează pe președinta CC, Domnica Manole. Decizia vine după ce ANI a continuat procedura de control, după o sesizare depusă de socialistul Grigore Novac, precum că Manole ar fi luat o decizie într-un subiect care o viza.

Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a ajuns în vizorul ANI, după o sesizare depusă de deputatul Grigore Novac.

Potrivit deputatului, este vorba de situația când Domnica Manole, în calitate de judecător și președinte al Curții Constituționale, a participat și a luat decizie într-un subiect care o viza pe ea personal”, spunea deputatul.


Pub