Ministerul rus de Externe: Campania electorală din Moldova decurge cu implicarea reprezentanților SUA și UE. Moscova speră că alegerile se vor desfășura liber și independent

„Campania electorală din Moldova decurge cu implicarea fără precedent a Statelor Unite și a UE, acest lucru este inacceptabil”. Declarația a fost făcută de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, scrie presa rusă.

Foto: digi24.ro

„Cu regret trebuie să constatăm că campania electorală din Moldova decurge cu implicarea fără precedent a reprezentanților Statelor Unite și Uniunii Europene în procesele politice interne ale țării. Ministerul rus de Externe a atras în mod repetat atenția asupra inadmisibilității declarațiilor părtinitoare și comentarii asupra oponenților politici", a spus Zakharova.

Potrivit spuselor sale, Moscova speră că alegerile se vor desfășura liber și independent.

„Rusia a acționat întotdeauna și continuă să sprijine suveranitatea statului, independența și integritatea teritorială a Moldovei. Susținem păstrarea unei linii de politică externă echilibrată, consacrată în constituția neutralității Moldovei. Vom fi gata să lucrăm constructiv cu noul parlament și guvernul Republicii Moldova, care se va forma în urma alegerilor”, a spus Zakharova.

Potrivit acesteia, Moscova speră că alegerile vor avea loc într-o atmosferă calmă, în conformitate cu normele dreptului intern și ale dreptului internațional.

Alegerile parlamentare au loc duminică. 


Pub