Marea Britanie vrea să scoată carantina la intrare în țară pentru toți străinii vaccinați anti-Covid

Marea Britanie ar putea să elimine carantina pentru toate persoanele care sosesc din alte țări și care sunt complet vaccinate, a afirmat vineri ministrul Transporturilor, Grant Shapps. În urmă cu o zi, oficialii anunțau că cetățenii englezi care sunt imunizați cu schemă completă nu trebuie să mai intre în izolare la întoarcerea acasă, relatează Reuters.

Foto:

„Vrem să putem face asta pentru oameni. Lucrăm activ în acest sens”, a declarat Shapps pentru Sky News. Acesta a precizat că va oferi mai multe amănunte în următoarea perioadă. 

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie a spus că autoritățile engleze vor recunoaște doar vaccinurile aprobate de OMS și a explicat că procedura este mai complexă pentru că fiecare țară folosește certificate diferite.

Lucrurile sunt mult mai simple în ceea ce privește Uniunea Europeană, a recunoscut oficialul britanic.

„E mai ușor cu UE pentru ei și-au creat propriul pașaport digital, însă e mai complicat cu SUA, care nu are un astfel de sistem”, a mai precizat ministrul.

Pe 5 iulie, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea Covid începând de de luni, 19 iulie.



Pub