(video) „De ce PAS și Platforma DA nu au mers împreună la alegeri?” Grigoriu: Noi mereu am fost pentru unitate. Olesea Stamate: Până la urmă, sunt și calcule matematice

Deși la alegerile parlamentare din 2019, Platforma DA și PAS au mers într-un Blocul comun electoral, la acest scrutin lucrurile s-au întâmplat altfel. Decizia de a merge separat a venit de la PAS. „Până la urmă sunt și calcule matematice, care indică într-un mod foarte clar că nu întotdeauna, atunci când se face un bloc electoral, per total, scorul este în favoarea celui care face bloc electoral, decât dacă partidele ar merge separat”, a explicat decizia candidata Olesea Stamate, la dezbaterile organizate de TVR Moldova.

Foto:

„Acest lucru a demonstrat-o și experiența anterioară. Atunci când vom ajunge în Parlament, PAS este deschis să colaboreze cu partidele care vor ajunge în Parlament, care au o agendă onestă de luptă împotriva corupției”,  a adăugat Stamate.

„Platforma DA, din momentul când a ieșit în stradă, mereu a construit, a construit unitate, doar așa am reușit să fim alături de cetățeni. Unit am candidat și în 2019, pe circumscripțiile croite de Plahotniuc.

Acum, așa s-a decis, ca fiecare membru al Blocului ACUM să meargă separat, deși suntem parte din aceeași familie europeană politică, avem o mică diferență de a vedea cetățeanul, valorile, agricultorii. Noi mizăm pe satele noastre, pe micul business, pe produsul autohton. Eu a trebuit să explic fermierilor de ce legea ce proteja produsele autohtone nu s-a promulgat”, a spue, la rândul său Inga Grigoriu, candidata Platformei DA.

„Putem vorbi despre abordări diferite, dar nicidecum în priorități”, a precizat Stamate.

Inga Grigoriu s-a referit la legea promovată de Platforma DA în Parlament, care asigura producătorii autohtoni cu jumătate din spațiu pe vitrinele magazinelor alimentare mari. Legea nu a fost însă promulgată de președinta Maia Sandu și întoarsă Parlamentului la revizuire. 


Pub