12:04:54 19.04.2024
Stiri

Năstase, despre AMENINȚĂRILE lui Dodon privind decizia Curții de Apel Chișinău: „Igor Dodon, procesul a demarat și NU mai poate fi oprit. Nu ne mai strica somnul cu amenințări nocturne și cu proteste electorale”

Actualitate 09.07.2021 10:30 Vizualizări9239 Autor: Ziarul National
Năstase, despre AMENINȚĂRILE lui Dodon privind decizia Curții de Apel Chișinău: „Igor Dodon, procesul a demarat și NU mai poate fi oprit. Nu ne mai strica somnul cu amenințări nocturne și cu proteste electorale”


Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, consideră că lui Igor Dodon îi fuge pământul de sub picioare după decizia de ieri a Curții de Apel Chișinău privind limitarea la 12 a numărului secțiilor de votare destinate pentru cetățenii R. Moldova domiciliați în stânga Nistrului. Această decizie l-a determinat pe Dodon să recurgă la amenințări și să acuze Occidentul că ar fi pus la cale reducerea cu 29 a numărului secțiilor de votare.

„Igor Dodon, nu ne mai strica somnul cu amenințări nocturne pe Facebook, cu proteste electorale împotriva unor așa-numite „planuri tainice ale Occidentului” și împotriva hotărârii judecătorești. Acuzi „partidele de dreapta, președinta (și sfetnicii lor străini)” de crimă în raport cu moldovenii din Transnistria. Te somez să renunți la fals, Igor Dodon. Înțeleg că, la fel ca și întreg sistemul ticăloșit, ai fi preferat ca, pentru niște voturi pe care riscăm să le pierdem pentru partidele noastre, şi Platforma „DA” să fi luat apă în gură la fel ca și PSRM, Usatîi, Șor, AUR și toți Costiucii, să nu fi contestat hotărârea criminală a CEC de a deschide 44 de secții în loc de 12, inclusiv în teritoriile ocupate, chiar dacă aceasta lovește direct în democrație, în statul de drept, în oameni și în suveranitatea țării.

E și mai lesne de înțeles de ce sistemul ticăloșit nu ne acceptă pe noi cei din Platforma „DA”. Pentru că nu suntem ca voi, suntem împotriva voastră. Suntem pentru supremația legii, pentru oameni, pentru drepturile și libertățile lor, pentru dreptate și o viață mai bună aici, în Moldova, fără tot felul de imixtiuni din afară”, a scris Năstase.

Citește și: DOC // Curtea de Apel Chișinău ARUNCĂ în aer o altă decizie luată de CEC: MINUS 29 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului. „O victorie mare pentru R. Moldova”

Acesta a adăugat că verdictul Curții de Apel va fi apărat.

„Înțelege cu binișorul, Igor Dodon, Platforma „DA” a inițiat dosarul în instanță pentru că așa e legal, constituțional, corect şi echitabil în raport cu toți cetățenii, din diasporă și de acasă, de până la Nistru și de dincolo de el. Și vom apăra acest verdict prin toate mijloacele civice, politice și mai întâi de toate juridice la Curtea Constituțională, la CEC. Iar dacă circumstanțele o vor cere, și în stradă. Și da, spre deosebire de PSRM și liderul său, Platforma „DA” niciodată nu a executat şi nu va executa vreodată comenzi, cu atât mai puțin ale străinilor. Noi nu acceptăm nici rolul de servitori, nici cel de cerșetori, nici pentru noi, nici pentru poporul nostru. Reține, Igor Dodon, unicii noștri sfetnici sunt oamenii țării, pe care Platforma „DA” vrea să-i slujească și mai departe, nu să-i stăpânească, aidoma vouă, lui Plahotniuc, Platon sau Şor”, a adăugat Năstase.

De asemenea, politicianul le-a mai cerut instituțiilor responsabile să pună în aplicare decizia de micșorare a numărului secțiilor de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului.

„Iar instituțiilor statului, părți în procesul inițiat de Platforma „DA” și în principal CEC le spun simplu: executarea imediată, altfel veți da socoteală dublă, veți răspunde și pentru această speță, la fel cum veți răspunde și pentru nedreptatea făcută diasporei. Igor Dodon, ПРОЦЕСС ПОШЕЛ, И ОН НЕОБРАТИМЫЙ (Igor Dodon, procesul a demarat și nu mai poate fi oprit nr.r)”, a conchis Năstase.

De menționat că Platforma „DA” a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia de a deschide 41 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din raioanele de est ale republicii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md