06:47:49 19.04.2024
Stiri

UPDATE, VIDEO // Protestul socialiștilor s-a ÎNCHEIAT. Socialiștii și comuniștii au TRANSFORMAT protestul din fața CSJ într-un miting ELECTORAL dominat de discursuri în limba rusă. Aceștia au acuzat-o de toate relele pe Maia Sandu

Actualitate 09.07.2021 12:34 Vizualizări3080 Autor: Ziarul National
UPDATE, VIDEO // Protestul socialiștilor s-a ÎNCHEIAT. Socialiștii și comuniștii au TRANSFORMAT protestul din fața CSJ într-un miting ELECTORAL dominat de discursuri în limba rusă. Aceștia au acuzat-o de toate relele pe Maia Sandu


UPDATE // Prosteul BeCS organizat în fața CSJ s-a încheiat înainte ca instanța să ia o decizie în privința numărului secțiilor de votare deschise pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului.

Socialiștii și comuniștii au lansat mai multe mesaje de mobilizare a alegătorilor pentru ziua de 11 iulie, iar ulterior au declarat protestul închis.





Sute de simpatizanți ai Blocului electoral al „Comuniștilor și Socialiștilor” au fost mobilizați astăzi în fața Curții Supreme de Justiție (CSJ), pentru a protesta împotriva reducerii numărului secțiilor de votare pentru cetățenii R. Moldova din regiunea transnistreană. Protestul s-a transformat într-un miting electoral al BeCS.

Citește și: Dodon știe deja VERDICTUL CSJ? „Vă asigur că vor fi 41 de secții de votare... Cum? Nu vă deschid PARANTEZELE”. Analist politic: „Decizia Curții de Apel e un CADOU perfect pentru socialiști în ultima zi de campanie…”

„La îndemnul meu s-au mobilizat trei-patru mii de oameni, fapt pentru care vă mulțumesc. Niciodată în istoria țării nu și-a permis să anuleze secții de votare cu două zile înainte de alegeri. Noi am venit aici să cerem să nu fie limitat dreptul cetățenilor la votare. Dacă CSJ nu va restabili numărul secțiilor de votare, noi suntem gata să revenim cu proteste masive”, a avertizat în limba rusă liderul PSRM, Igor Dodon, în fața protestatarilor din fața CSJ.

De asemenea, Dodon a acreditat ideea că BeCS ar putea câștiga alegerile din 11 iulie, iar Maia Sandu, prin intermediul Curții Constituționale, „va încerca să anuleze” scrutinul.

„Dacă ne vor anula victoria noastră, atunci trebuie să fim gata să ieșim nu 4 000 de oameni, dar de zece ori mai mult. Așa vom face?”, i-a întrebat Dodon pe protestatari.

„Judecătorii au fost îndoiți de coțofană și ei îi cântă în scrună”, a spus și socialistul Vasile Bolea, cu referire la Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md