4 lucruri de știut despre noul CEO Amazon Amazon, Andy Jassy

09 Iul. 2021, 17:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
09 Iul. 2021, 17:31 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Luni, 5 iulie 2021, a fost o dată importantă pentru Amazon. Jeff Bezos, fost CEO și fondator al companiei i-a „cedat puterea” lui Andy Jassy. Bezos, a cărui avere s-a ridicat la un record de 211 miliarde de dolari în timpul mandatului său de lider al tehnologiei și comerțului electronic, va rămâne președintele executiv al consiliului de administrație al Amazonului, dar va avea și mâinile pline cu alte proiecte. Primul dintre acestea va veni pe 20 iulie, când se va arunca în spațiu pentru primul zbor de pasageri al companiei sale de turism spațial, Blue Origin.

Între timp, Jassy va rămâne pe pământ, preluând conducerea uneia dintre cele mai mari companii din lume. Iată ce trebuie să știți despre noul CEO Amazon:

1. A lucrat la Amazon 24 de ani

Jassy s-a alăturat Amazonului în 1997, la trei ani după ce Bezos a fondat compania. În acel an, Amazon a ieșit la bursă și, în scrisoarea acționarilor, Bezos a prezentat o viziune pentru companie care rămâne fidelă până în prezent: o concentrare implacabilă pe clienți, o viziune pe termen lung a valorii acționarilor prin urmărirea conducerii pieței și o „Cultură conștientă de costuri” care a ponderat compensația angajaților la opțiuni pe acțiuni, mai degrabă decât la numerar.

2. El a crescut printre rânduri pentru a conduce Amazon Web Services (AWS), divizia companiei de cloud computing și principalul său factor de profit

În 2020, AWS a înregistrat un profit record de exploatare anual de 13,5 miliarde de dolari, reprezentând 63% din profiturile operaționale totale ale Amazon pentru anul respectiv. Este lider de piață printre furnizorii de cloud, depășind concurenții săi cu venituri de zeci de miliarde de dolari în fiecare an.

3. Este cunoscut pentru atenția acordată detaliilor, ambiției și sincerității

Mai multe profiluri ale lui Jassy fac referire la practica sa de a pune întrebări îngrijite și excepționale orientate spre detalii în cadrul întâlnirilor cu angajații și alți directori. Această direcție s-a extins și la relația sa cu fostul său șef, în ciuda reputației lui Bezos de a-și intimida subordonații cu confruntări explozive.

„A fost cineva care îți va spune adevărul”, a declarat Ian Freed, fost executiv Amazon, pentru Fortune. „Ar spune-o într-un mod atent și respectuos:„ Jeff, iată ce am văzut în acea întâlnire și iată de ce cred că ar trebui să încercăm altfel. ”

4. El va fi responsabil pentru conducerea Amazonului într-o perioadă dificilă, împreună cu autoritățile de reglementare și criticii practicilor sale de muncă și de mediu

La fel ca alte companii Big Tech, Amazon face în prezent numeroase sonde antitrust și procese care vizează unele dintre practicile sale comerciale mai controversate, inclusiv utilizarea datelor mărcilor terțe pe care le vinde pe platforma sa pentru a produce și comercializa propriile produse concurente . (Deși Amazon a contestat aceste afirmații.) Jassy va trebui, de asemenea, să urmeze două noi valori corporative adăugate pe lista internă a directorilor Amazon în această lună: „Străduiește-te să fii cel mai bun angajator al Pământului” și „Succesul și amploarea aduc o responsabilitate largă”, care par să abordeze critici privind tratamentul companiei față de lucrătorii săi din depozit și impactul asupra mediului, ambele fiind adesea supuse focului pe măsură ce compania a ajuns la dimensiunea actuală.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău