Participă la o serie de întâlniri cu Ionela Hadârcă, autoarea cărții „Uf!” – ghidul celor mici

main

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” vă invită la o serie de întâlniri cu Ionela Hadârcă, autoarea cărții „Uf! Ghid de conviețuire cu frații și surorile mai mici”, ilustrații de Leonid Gamarț, editura Prut internațional, 2020.

Întâlnirile cu Ionela Hadârcă vor avea loc la Biblioteca Centrală, în data de 13 iulie 2021, marți, ora 14.00. Iar în data de 14 iulie 2021, miercuri, ora 11.00, la Biblioteca „Târgu-Mureș” (bd. Moscovei nr. 8; tel. + 373 022 43 83 55). Și a treia întâlnire va fi organizată la Biblioteca „Alba Iulia” (str. Alba Iulia nr. 202; + 373 022 58 01 53), pe 15 iulie curent, joi, ora 11.00. Întâlnirile au scopul de a crea un spațiu de dialog deschis despre această carte.

Cartea este inclusă în Programul de lectură „Chișinăul citește!”, ediția a XVIII-a, iar evenimentul este prilejuit de Zilele Chișinăului (15-22 iulie 2021).

Pe parcursul anului 2021, datorită Programului de lectură „Chișinăul citește!”, cartea „Uf! a fost promovată prin diverse prezentări, lecturi online, book trailere, impresii de lectură. Aceleiași cărți, în anul 2021, i-a fost acordat premiul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” pentru debut în literatură.

Cartea „Uf!” este o adevărată „enciclopedie”, fiind polivalentă și servind drept un adevărat îndrumar, ce are menirea de a ajuta copiii să conviețuiască mai bine cu frații sau surorile mai mici și să fie fericiți alături de ei. Naratorul include copiii în universul fraților mai mici, prin întrebări ingenios formulate, precum: De unde s-a luat frățiorul mai mic? De ce-și împletesc surioarele codițe? Ce să faci cu un pârâcios mic? Cum ajung bebelușii în burtă? Cum apare pe lume un bebeluș? Ce să fac cu bunicii? De ce plâng bebelușii? Din ce sunt alcătuiți frații și surorile? De unde se iau mofturile? De ce se tem frații și surorile mai mici? Va trebui să împart cu bebelușii tot ce am? Ce să fac dacă fratele sau sora mea nu este așa cum mi-am dorit? etc.

Răspunsurile la toate aceste întrebări sunt pline de haz și informează copiii despre diferite domenii ale vieții, precum anatomia, sănătatea, gospodăria, psihologia, gătitul, odihna, sportul, Internetul, literatura etc.

Pentru mai multe detalii vedeți pagina de Facebook a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Vedeți și discuția noastră cu actrița Ionela Hadârcă despre „UF!”, ghidul conviețuirii armonioase cu frații și surorile mai mici, carte destinată copiilor care vor învăța să se înțeleagă mai bine și să conviețuiască mai duios împreună.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente