Un student de la UTM a fost desemnat Șeful de Promoție al anului 2021. A primit 3 000 de lei și o diplomă de gratitudine

1
Foto: Photo Credit: Dorian Saranciuc

Mircea Zubcu, student UTM, a fost desemnat Șeful de Promoție al anului 2021 având media generală – 9,84. Acesta a primit o diplomă de gratitudine, un premiu bănesc în suma de 3 000 de lei, iar dacă va continua studiile de masterat la UTM va primi în toamnă și un notebook.

Mircea Zubcu este unul dintre cei mai buni 10 absolvenți ai UTM, fiind omagiat de către rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr.hab. Viorel Bostan, prorectorul pentru informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare, Dinu Țurcanu și prorectorul pentru studii, conf.univ., dr. Vladislav Resitca.

Photo Credit: Dorian Saranciuc.

Timid și tăcut la prima vedere, dar, potrivit profesorilor, demn de a fi numit starul facultății FIMIT – Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, Mircea Zubcu, absolvent al specialității „Design industrial”, UTM, a fost și câștigătorul Bursei Prezidențiale pentru anul 2020-2021.

„A participat la tot felul de proiecte și concursuri, iar pentru aceasta, spune, este important să creezi mereu ceva nou. Iar în materie de creație el e primul! A proiectat un foișor în orășelul studențesc, a câștigat un concurs de invenții și a devenit colaborator al UTM, în ultimul an de studii”, se arată în mesajul de felicitare al universității.

Mircea vorbește cu mândrie despre specialitatea sa: „Specialitatea «Design industrial» ține de crearea de forme – de la un simplu nasture până la nave cosmice. E formidabil să lucrezi și să creezi în cadrul unor echipe de ingineri, a căror pasiune comună este creația inginerească!”

Prorectorul UTM Dinu Țurcanu spune că șefii de promoție au primit o diplomă de gratitudine, un tricou personalizat marca UTM și un premiu bănesc în sumă de 3 000 de lei: „Daca vor continua studiile de masterat la UTM, în toamnă, imediat la începerea anului de studii, le transmitem în folosință și un notebook performant”.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente