(foto) Noul Ford Mustang Mach-E devine disponibil în România

Noul Ford Mustang Mach-E devine disponibil pentru precomenzi și în România prin intermediul rețelei de dealeri specializați în vânzarea de vehicule electrice!

Modelul este disponibil cu tracțiune spate sau tracțiune integrală, ambele versiuni putând fi asociate cu o baterie cu autonomie standard sau extinsă (capabile de încărcare rapidă 10-80% în 38 și 45 de minute respectiv). Mașina cu cea mai voluminoasă baterie și tracțiune spate promite o autonomie de până la 610 km măsurată în ciclu WLTP.

Mustang Mach-E cu tracțiune spate furnizează 269 CP în varianta cu baterie standard și 294 CP în cea cu baterie cu autonomie extinsă. Cu ajutorul unui cuplu maxim de 430 Nm în ambele cazuri, este capabil să atingă 0-100 km/h în 6.1 și 6.2 secunde respectiv. Iar în configurația cu tracțiune integrală livrează 269 CP în varianta cu baterie standard și 351 CP în cea cu baterie cu autonomie extinsă. Cuplul maxim de 580 Nm permite accelerații 5.1 și 5.6 secunde respectiv.

Distribuția noului Mustang Mach-E se va realiza prin intermediul celor 17 dealeri Ford specializați în furnizarea de vehicule electrice, ce au implementat standardele specifice de vânzare și asistență post-vânzare.

Intrarea lui Mach-E pe piața din România are loc într-un context efervescent. Înmatriculările de vehicule electrice au crescut cu 48% în primele 6 luni ale anului 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Printre tehnologiile disponibile la modelul standard, se numără:

  • Funcția de conducere cu o singură pedală, care ajută la recuperarea unei cantități mai mari de energie cinetică pe care o transferă către baterie, pentru o eficiență mai mare;
  • Co Pilot 360 care oferă caracteristici avansate de asistență a șoferului bazate pe cameră și radar, precum și asistență la menținerea benzii de rulare, detectarea marginii drumului și asistență pentru unghiul mort, Intelligent Adaptive Cruise control cu Stop and Go și recunoașterea semnelor rutiere.
  • Interfața SYNC de ultimă generație poate fi accesată prin intermediul unui ecran tactil de 15.5 inci și permite personalizarea a 80 de setări ale vehiculului, de la temperatura habitaclului și poziția scaunului la iluminatul ambiental.
  • Inteligența artificială care permite învățarea automată, ajută sistemul să înțeleagă mai bine obiceiurile șoferilor în timp, învățând din rutina acestora pentru a face sugestiile adecvate de navigare și comunicare la momentul potrivit.
  • Tehnologia Phone As A Key este oferită în premieră de către Ford pe Mustang Mach-E; prin intermediul Bluetooth-ului, vehiculul poate detecta smartphone-ul proprietarului când acesta se apropie, descuind portierele și permițându-i să pornească mașina fără să-și scoată telefonul din buzunar sau să folosească o cheie.
  • E Latch este o nouă abordare pentru acționarea portierelor care se vor deschide 40 mm pentru a permite șoferului sau pasagerului să le deschidă complet prin apăsarea butoanelor dedicate de pe stâlpii ușilor.

Prețul orientativ de start pentru modelul cu tracțiune spate și integrală este de 51.800 și 60.300 de euro respectiv, fără a avea în vedere suportul oferit prin programul guvernamental Rabla Plus, care poate subvenționa persoanele interesate de achiziția unei mașini electrice cu aproximativ 10.000 de euro.

De asemenea, pe ford.ro este afișat modelul Mach-E GT, însă deocamdată nu are un preț și nu se știe când va deveni valabil.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/