‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleZiua Fructelor 2021 - peste 400 de vizitatori și 50 de companii participante

Ziua Fructelor 2021 – peste 400 de vizitatori și 50 de companii participante

‹ adv ›
‹ adv ›

A III-a ediție a Zilei Fructelor a adunat sute de participanți din toate raioanele țării: producători agricoli, companii de top naționale și internaționale, distribuitori, proiecte menite să asigure asistență și suport sectorului horticol și bănci comerciale.

Per total, 50 de companii prezintă astăzi oferte și soluții destinate producătorilor, le oferă consultanța necesară și suportul pentru o dezvoltare armonioasă și durabilă a afacerilor.

La deschidere au ținut discursuri Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Președintele APEF „Moldova Fruct”, Vitalie Gorincioi, directorul executiv al asociației Iurie Fală și alți actori importanță din sector.

„Asociația Moldova Fruct și-a propus să faciliteze dialogul dintre producători și furnizorii de inovații și tehnologii pentru a realiza discuții profesionale și, nu în ultimul rând, pentru a avea un schimb de experiență. Având acest scop, am reușit să adunăm împreună sute de producători din sector, companii și instituții menite să ofere suport. Tehnologiile avansate și inovațiile sunt mai aproape de producători datorită evenimentului Ziua Fructelor. Vizitatorii participă la discuții și prezentări realizate de experți. Mulțumim partenerilor care s-au implicat pentru a susține dezvoltarea acestui eveniment de anvergură”, a menționat Vitalie Gorincioi.

Companiile au avut câteva lansări importante pe piața inputurilor, dar și noi servicii. Printre acestea menționăm compania ADAMA, Advice&Consulting, Bayer, Corteva, Comsales Ecolux și altele.

În plus, distribuitori cum ar fi C.Î. Agrostoc, Bioprotect, au prezentat noile servicii disponibile fermierilor și inputuri adaptate cerințelor pieței.

Revenim curând cu detalii despre realizările acestora și produsele, serviciile ce vor fi disponibile fermierilor începând cu acest an.

‹ adv ›

Prezent la eveniment, ministrul Agriculturii, Ion Perju, a specificat despre importanța evenimentului pentru dezvoltarea nu doar a sectorului horticol, ci și întregii economii a țării, în condițiile în care producătorii aduc un aport esențial, datorită performanței și exporturilor realizate.

„Sectorul horticol este un motor extrem de important în dezvoltarea economiei țării. Astfel că, apreciem foarte mult evenimentul Ziua Fructelor și impactul pe care îl are în dezvoltarea sectorului. Ne bucurăm mult că acesta a reușit să adune sute de participanți și companii și așteptăm un impact important în urma acestuia”, a explicat Ion Perju.

Producătorii prezenți la eveniment sunt în așteptarea prezentării noilor soluții, iar, pe moment, interacționează cu reprezentanții companiilor prezente.

„Suntem membri ai asociației Moldova Fruct, astfel că participăm la toate evenimentele organizate în sector. Informarea la timp și corectă este deosebit de importantă, iar evenimentul organizat realizează un transfer extraordinar de tehnologii. Avem livezi superintensive și astăzi sunt prezentate soluții pentru acestea. În plus, este lansat un soi performant de măr, descrierea căruia o așteptăm cu nerăbdare”, a menționat pentru Agrobiznes Stanislav Russu, pomicultor.

Pe lângă producători, și reprezentanți ai asociațiilor, instituțiilor de cercetare din țară au venit la eveniment.

„Fiind savanți, este deosebit de important să cunoaștem ce schimbări au avut loc în sector, cum se dezvoltă tehnologiile. Ramura horticulturii este ramura de bază în care noi activăm. Avem o plăcere deosebită să participăm la expoziție, deoarece soluțiile propuse sunt extrem de utile fermierilor”, a specificat Ion Grosu, șef de laborator IȘPHTA.

‹ adv ›

Până la ora actuală, peste 400 de participanți deja au venit la eveniment.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii