‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriStocurile mondiale de cereale se așteaptă să crească pentru prima dată în ultimii 4...

Stocurile mondiale de cereale se așteaptă să crească pentru prima dată în ultimii 4 ani

‹ adv ›
‹ adv ›

Previziunile FAO pentru producția mondială de cereale în 2021 au fost reduse marginal la 2 817 milioane de tone, conform noului Rezumat privind Cererea și Oferta de cereale lansat recent. Cu toate acestea, cifra rămâne cu 1,7 la sută, sau 47,8 milioane de tone, mai mare decât în anul 2020, ceea ce ar marca un nou record.

Prognozele pentru producția mondială de cereale grosiere au fost reduse la 1 513 milioane de tone, cu 3 milioane de tone sub așteptările de luna trecută. Declinul prognozelor la nivel mondial este determinat, în mare parte, de reducerea semnificativă a estimărilor producției de porumb din Brazilia, unde perioadele prelungite de secetă trag în jos așteptările de recolte.

Perspectivele de producție mondială de grâu pentru 2021 au fost diminuate de la 1 milion de tone la 784,7 milioane, cu toate acestea, indicatorul din acest an este mai mare cu 1,2% decât cel din anul precedent. Scăderea are loc pe fonul condițiilor meteo secetoase din Orientul Apropiat.

În schimb, prognoza producției globale de orez în 2021 a cunoscut o ușoară ajustare ascendentă începând cu luna iunie. În prezent, se așteaptă pentru anul în curs o recoltă record de 519,5 milioane de tone de orez, în creștere cu 1,0% față de 2020.

În comparație cu datele din luna precedentă, previziunile pentru utilizarea mondială a cerealelor în 2021-2022 a fost redusă cu 15 milioane de tone, constituind la moment 2 810 milioane de tone, dar fiind, totuși, cu 1,5% mai mare decât cea din 2020-2021. Revizuirea descendentă provine în mare parte din utilizarea mai mică, decât se anticipase anterior, a porumbului în China pentru hrana animalelor.

Estimările pentru stocurile mondiale de cereale la sfârșitul sezonului 2021-2022 au crescut în luna aceasta la 836 milioane de tone, avansând cu 2,4% față de anul trecut, când stocurile erau departe de a fi optime. Astfel, pentru prima dată de la sezonul 2017–2018, stocurile de cereale de la sfârșitul sezonului pot depăși valorile de la începutul acestuia. Factorul care a dus la revizuirea ascendentă din această lună a stocurilor mondiale de cereale ține de prognozarea unor stocuri mai mari de porumb în China.

‹ adv ›

Cea mai recentă prognoză a FAO pentru comerțul mondial cu cereale în 2021-2022 a crescut ușor în iunie și se ridică la 472 de milioane de tone. Aceasta este determinată, în principal, de achizițiile mari de porumb efectuate de China, care duce comerțul global cu această cereală la un nivel record.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii