image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Inga Grigoriu: Înregistrarea raportului final al comisiei de anchetă „Laundromat”, BLOCATĂ de PSRM, Șor și Pro-Moldova

Înregistrarea proiectului privind raportul final al Comisiei de anchetă privind Laundromatul a fost blocată de patru membri ai comisiei, mai exact deputați PSRM, de la Partidul Șor și Pro-Moldova. Despre aceasta a anunțat șefa Comisiei, Inga Grigoriu, deputat al Platformei DA.

„Înregistrarea în circulația proiectelor de acte legislative a Parlamentului R. Moldova a Raportului comisiei de anchetă privind elucidarea tuturor circumstanțelor spălărilor de bani prin intermediul instituțiilor financiare și instanțelor judecătorești din R. Moldova, denumită generic „Laundromat" a fost blocată de către patru membri ai comisiei - PSRM, Șor și Pro-Moldova”, a menționat Inga Grigoriu.

Șefa comisiei anunță că va prezenta raportul final în cadrul unei conferințe de presă la Parlament.

Comisia pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova a fost creată în noiembrie 2020.

Aceasta are drept scop identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere în conformitate cu legislația Republicii Moldova, cât și purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema respectivă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: