image
Sursa foto: Jurnal.md

Aureliu Ciocoi admite că cele 22 de mil. de lei necesari pentru scrutinul de duminică ar putea fi alocați CEC după alegeri

Premierul interimar Aureliu Ciocoi admite că suma restantă de 22,468 de milioane de lei necesară pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate, ar putea fi alocată CEC și după alegeri. Despre aceasta a anunțat în cadrul unei întrevederi cu Misiunea de observatori din partea CSI.

„Vom face tot posibilul pentru a aloca mijloacele financiare necesare către CEC, fie până la ziua alegerilor, fie după. Însă, garantat banii restanți vor fi virați Comisiei Electorale Centrale”, a spus Aureliu Ciocoi.

Șeful delegației, Dmitrii Kobițkii, a remarcat buna organizare a scrutinelor electorale anterioare din Republica Moldova și a exprimat încrederea că și aceste alegeri vor fi desfrășurate la nivelul standardelor democratice.

Amintim că ședința de ieri a Guvernului la care urma să fie adoptat proiectul de hotărâre privind alocarea a 22, 468 de mii de lei CEC, necesari pentru organizarea scrutinului a fost boicotată de miniștrii subordonați lui Igor Dodon.

La ședință s-au prezentat doar Aureliu Ciocoi și bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah. Trei miniștri interimari Pavel Voicu, Victor Gaiciuc și Lilia Pogolșa au invocat că sunt bolnavi, iar Ministrul Agriculturii, Ion Perju, că s-ar afla în deplasare. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi nu și-au motivat absența.

Deși a anunțat ieri că-i bolnav, azi Victor Gaiciuc a participat alături de Aureliu Ciocoi la evenimentul de detașare a unui nou contingent de pacificatori moldoveni în Kosovo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: