image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Spânu: E straniu că CEC toamna a votat pentru interzicerea transportării organizate a alegătorilor, iar acum se opune

Este cel puțin straniu că unii membri ai Comisiei Electorale Centrale au votat înainte de scrutinul prezidențial din toamna anului trecut pentru interzicerea transportării organizate a alegătorilor din regiunea transnistreană la secțiile de vot, iar acum se opun votării unei decizii similare. PAS va continua să facă demersurile necesare vineri și sâmbătă ca CEC să adopte o decizie care să interzică transportarea organizată a alegătorilor, a declarat candidatul PAS la alegeri, Andrei Spânu în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

Este regretabil că CEC nu a adoptat încă decizia de a interzice transportarea organizată din zona transnistreană. Noi, reprezentanții partidului, nu suntem împotriva acestui vot, atât timp cât el este făcut conștient. Dar, din păcate, pe lângă faptul că sunt transportați organizat, acest vot mai este și cumpărat. Am făcut și o conferință în care am anunțat despre o tentativă de cumpărare a peste 70 de mii de voturi pe care le pun la cale acești hoți care vor să se mențină cu orice preț la putere”, a declarat Andrei Spânu.

Candidatul PAS a mai adăugat că partidul va continua să facă demersurile necesare ca această decizie să fie aprobată vineri ori sâmbătă.

Credem că este un pic straniu că unii membri ai CEC toamna trecută au votat pentru o decizie similară și nu vor să o facă acum. Ne adresăm încă o dată CEC să voteze această decizie. Totodată ne adresăm celorlalte instituții care ar trebui să monitorizeze procesul electoral și în primul rând MAI, care ar trebui să urmărească dacă nu are loc cumpărarea voturilor cum s-a mai întâmplat în mai multe campanii electorale, să nu permită acest lucru”, a mai spus Andrei Spânu.

Amintim că CEC a respins propunerea PAS de a adopta o decizie care să interzică transportarea organizată a alegătorilor pe 11 iulie.

Propunerea prevedea ca în ziua alegerilor, în intervalul orelor 07.00 și 21.00, să se permită deplasarea pe teritoriul RM doar a autovehiculelor a căror capacitate de transportare nu este mai mare de 8 persoane, cu excepția transportului rutier pe curse regulate. La fel, urma să se interzică transportul alegătorilor la secțiile de votare în interesul concurenților electorali, transportarea alegătorilor cu scopul de a-i determina să voteze pentru unul dintre candidați, transportarea alegătorilor la secțiile de votare cu autobuze, autocare sau de către operatorul de transport rutier în regim taxi.

La alegerile prezidențiale din 2020, CEC a adoptat o hotărâre similară când a permis în ziua votării doar deplasarea autovehiculelor cu o capacitate nu mai mare de 8 locuri, cu excepția transportului de pe rute regulate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: