(video) Cavcaliuc primește 11 mii dolari, salariu de la o companie petrolieră: „Din veniturile mele pe ultimii ani pot să îmi procur nu doar un apartament”

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, primește lunar un salariu de 11 mii dolari de la companie petrolieră, unde activează. Despre asta a declarat însăși Cavcaliuc, în cadrul dezbaterilor organizate la TV8. Acesta dă asigurări că toate achizițiile pe care le-a făcut sunt din bani câștigați onest, care sunt declarați oficial.

Foto:

„În declarația mea de venit și avere, vedeți veniturile mele pe ultimii an care poți să îmi procur nu doar un apartament din banii pe care i-am câștigat cinstit. Sumele de bani sunt declarate.

Dacă o să puteți să vă uitați în spate, la începutul carierei mele profesionale am fondat o companie, de acolo și vin banii. În declarațiile mele de venit și avere care au mers consecutiv toți anii la rând sunt companiile pe care le-am fondat. Am muncit, creat locuri de muncă, după le-am vândut și am reinvestit. În afară de aceasta am avut un salariu de peste 20 mii lei, care mi-a permis să fac economii.

Banii au fost declarați la ANI”, a declarat Cavcaliuc.

Întrebat cum a achitat pentru apartamentul din București, cash sau prin transfer, Cavcaliuc a declarat:

„Banii pe care i-am câștigat legal, i-am indicat în declarația de avere. Salariu meu lunar acum este de 11 mii dolari de la companie petrolieră unde lucrez”


Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc îl acuza pe Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi de filaj ilegal din care fac parte foști angajați SIS, foști angajați MAI, foști angajați a diferitor structuri de pază și securitate, dar și instituții paramilitare din Republica Moldova, iar aceste persoane la indicația lui Usatîii „au urmărit mai mulți demnitari de stat din țară”. Totodată, Cavcaliuc l-a numit „prostălan” și „balabol” pe Usatîi, menționând că „turistul din Bălți nu este altceva decât o grupare criminală organizată”. Tot astăzi, Usatîi a sesizat Procuratura Generală și ANI cu privire la un apartament de lux din București care ar aparține lui Cavcaliuc.

Ce este cu apartamentul din București. 50 la sută din acest apartament îl deține Cavcaliuc și 50 la sută este deținut de un membru de familie. Am așteptat să fie depusă declarația de avere și am studiat declarațiile anterioare de avere. Am așteptat să o depună și pe aceasta ca candidat”, a declarat atunci Usatîi.


Pub