(video) Bunt la pușcăria din Lipcani: Un deținut și-a dat foc la celulă, ca să nu fie transferat. Alți deținuți, complici, au distrus mai multe încăperi

Un deținut de la penitenciarul nr.2 - Lipcani, care urma să fie transferat, și-a incendiat celula și a „instigat și alți pușcăriași” la acțiuni de dezordine. Mai multe încăperi ale instituției au fost distruse, la fața locului fiind solicitați și pompierii. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de ieri.

Foto: captură de ecran/ungureanu 112

Potrivit ANP, „ un deținut s-a opus în mod agresiv acțiunilor legale de transfer în altă instituție penitenciară, incendiind celula și instigând și alți deținuți la acțiuni deviante, de dezordini, în rezultatul cărora au fost distruse mai multe încăperi ale instituției. Administrația Națională a Penitenciarelor cu sprijinul organelor de poliție și al pompierilor au întreprins toate acțiunile necesare întru remedierea situației și lichidarea incendiului”.

Incidentul a fost notificat organelor procuraturii și poliției, precum și Oficiului Avocatului Poporului. Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele de drept abilitate în efectuarea cercetărilor, iar Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o ancheta internă pe acest caz. 

Totodată, va fi înaintată și o acțiune civilă în judecată pentru ca persoanele care se fac vinovate să achite despăgubirile materiale.

ANP mai menționează că nimeni nu a avut de suferit în urma incendiului.



Pub