Conflicte electorale nocturne, filmate de membri AUR. Igor Dodon: „Nu v-ați întrebat, cum, foarte întâmplător, pe acolo trecea Bilețchi? Provocări!”

Un grup de tineri s-a bătut noaptea trecută, în sectorul Botanica al capitalei. Cei de la partidul AUR susțin că a fost o bătaie cu cuțite și pumni între membrii Gărzii tinere a BECS. La rândul lor, liderii BECS, Vladimir Voronin și Igor Dodon, au declarat că este vorba despre provocări la adresa reprezentanților lor.

Foto:

„Foarte întâmplător, Bilețchi trecea pe alături și filma, nu v-ați pus întrebarea asta? Eu vă spun ce s-a întâmplat acolo câțiva provocatori de la AUR, câțiva tineri agresivi au sărit la bătaie la reprezentanții Gărzii tinere. Provocare organizată de cei extremiști. Uitați-vă ce au făcut ei cu polițistul cela duminică în piața Marii Adunări Naționale, cât de profesionist a dat polițistul jos de pe picioare. Fiecare dintre noi nu poate lucru ista să îl facă. Ei se pregătesc pentru așa chestii. De aceea au fost provocări și eu nu exclud că în următoarele zile tot vor fi. Noi condamnăm acest comportament agresiv”, a adăugat Igor Dodon. 

Totodată, liderul PSRM, Igor Dodon a comentat altercațiile de ieri, când membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au mers, din nou, în fața sediului PSRM pentru a protesta.

„Ce au căutat ei la sediul PSRM și se urcau pe mașinile parcate. Noi ne ducem ne facem activitatea în sediul PSRM, normal, mergem la întrevederile electorale. Voi ați văzut ca PSRM la vreo întrevedere electorală să strice întrevederea, să urle acolo sau noi măcar am mers la oficiu la vreun partid ? Nu am mers. Ceea că o sărit la bătaie la băieții noștri și cineva l-a împins.. Noi condamnă acest comportament,” a declarat Igor Dodon.

„Aur ruginit a apărut și în Moldova, au și românii din acesta. Au atacat un polițist în exercițiul funcțiunii, iar pentru acest lucru trebuie răspundere penală, nu administrativă și imediat de arestat, indiferent dacă e de la Aur sau de la Argint. S-au bătut cu poliția”, a spus Voronin.

În penultima zi de campanie electorală, liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin și Igor Dodon, au organizat o conferință de presă, la care au prezentat totalurile campaniei electorale. 

Membri AUR au mers ieri la sediul PSRM pentru a protesta, iar manifestația a degenerat în altercații. Unul dintre candidații AUR, Dorin Chirtoacă, a primit o palmă peste față de la socialistul Alexandr Odințov, după ce acesta l-a bruscat. Un tânăr s-a ales cu un umăr luxat, în urma altercațiilor, iar socialistul Dinari Cojocaru, care este medic de profesie, i-a acordat pe loc primul ajutor medical.

Dorin Chirtoacă a primit o palmă peste față de la socialistul Alexandr Odințov, după ce acesta l-ar fi bruscat.

Un tânăr s-a ales cu un umăr luxat, în urma altercațiilor, iar socialistul Dinari Cojocaru, care este medic de profesie, i-a acordat pe loc primul ajutor medical.


Pub