Expert: Nu ar fi o surpriză ca PD să ajungă în Parlament. Există câteva argumente solide în susținerea acestei teze

N-ar fi deloc o surpriză ca Partidul Democrat din Moldova (PD) să reușească să ajungă în viitoarea garnitură legislativă, existând câteva argumente solide în susținerea acestei teze. Despre aceasta declară analistul politic Vitali Catană în cel mai nou editorial al său.

Foto:

În primul rând – a spus el – PD a abordat campania electorală în calitate de partid parlamentar.

„Este important ca un partid să se prezinte în fața alegătorilor de pe pozițiile unei forțe familiarizate cu mecanismele parlamentare, capabile să explice oamenilor scopurile ce urmează să fie atinse în legislativ. Pe de altă parte, în percepțiile cetățenilor candidații unui asemenea partid beneficiază de o credibilitate care nu mai trebuie probată”, a declarat menționat Catană.

În al doilea rând – a precizat expertul – PD este în mod tradițional un partid cu organizare solidă, indiferent de modul în care au oscilat rezultatele în alegeri. „În condițiile în care un procent, două sau trei pot fi decisive, factorul organizare are o importanță covârșitoare și ajută partidul să-și mobilizeze alegătorii”, a notat el în materialul publicat pe politics.md.

Catană a subliniat că, „nu în ultimul rând, orice s-ar vorbi despre moștenirea imprimată de aflarea PD la guvernare acum câțiva ani, rezultatele acelei guvernări au fost net superioare celor pe care le-a avut Maia Sandu și camarila dânsei de foști PLDM-iști.”


// console.log('no ads situation')