Veste bună de peste Prut: România donează Moldovei peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer

România va orefi țării noastre un nou lot de vaccin anti-Covid-19. Este vorba despre 100.620 de mii de doze de ser Pfizer. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății din România, Andrei Baciu, care a avut o întrevedere cu cu secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

Foto:

Baciu a menționat că România este alături de Republica Moldova și va oferi tot suportul necesar în combaterea pandemiei. Astfel, în următoarele zile, România va dona un nou lot de vaccin pentru a susține continuitatea procesului de vaccinare.

„O veste foarte bună ne-a venit de la București: în urma discuției pe care am avut-o, acum câteva săptămâni, cu Prim-ministrul Florin Cîțu, Guvernul României a decis să mai doneze Republicii Moldova un lot de vaccin împotriva Covid-19. Donația anunțată astăzi constituie 100.620 de doze marca Pfizer-BioNTech. Astfel, cantitatea totală de vaccin, pe care a oferit-o România țării noastre în ultimele luni, depășește cifră de 500 de mii de doze.

Datorită sprijinului generos al României, la 2 martie am reușit să pornim campania de vaccinare, salvând vieți într-o perioadă extrem de dificilă. Astăzi avem vaccin pentru toată lumea și îi îndemn încă o dată pe toți cetățenii să se vaccineze - doar astfel vom putea evita riscul revenirii în forță a pandemiei”, s scris și șefa statului Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Până în prezent, România a donat Republicii Moldova, 405.600 doze de vaccin Astra Zeneca .


Pub