(video) Voronin, supărat pe AUR după ce câțiva membri au vandalizat monumentul lui Lenin: „Deja este adresare la PG și MAI”
Vandalizarea monumentului lui Lenin de către membrii AUR ar putea fi investigată de procurori. O adresare în acest sens a fost depusă la PG și MAI, declară liderul PCRM, Vladimir Voronin.
Foto: colaj

„Răspuns, ca avertisment Ciumei Roșii pentru călcarea în picioare a tricolorului românesc, pentru sălbăticie, agresivitate și violență. Pe 11 iulie, la alegeri, va spunem adio pentru totdeauna!”, a spus Chirtoacă, ieri, după ce au vandalizat monumentul.

Incidentul a fost comentat astăzi la conferința BECS de către Vladimir Voronin.

„Deja este adresare la Procuratură, Ministerul de Interne, toți o să fie nominalizați, toți pe rând o să fie trași la răspundere”, a menționat liderul PCRM.



Conflictul dintre AUR și PSRM s-a întețit la începutul lunii iunie, după ce membrii formațiunii unioniste au protestat la sediul PSRM.

„Jos hoții!”, scandau membrii AUR, printre care mai mulți actuali și foști liberali, ex-ministra Educației, Corina Fusu, ex-primarul capitalei Dorin Chirtoacă.

„Unde vă este Ghimpu? Ghimpu al vostru e un hoț, nu noi! Unioniști, plătiți de Plahotniuc”, a spus, la rândul său, socialistul Vlad Batrîncea.

Acum câteva zile, la marșul organizat de către Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor în centrul Chișinăului, Dorin Chirtoacă ar fi încercat să sară la bătaie la organizatori, dar a fost îndepărtat de oamenii legii. 

Episodul s-a repetat ieri, tot la sediul socialiștilor. Dorin Chirtoacă a primit o palmă peste față de la socialistul Alexandr Odințov, după ce acesta l-ar fi bruscat.


Pub