Șor: Garantez pensie minimă de 10 000 de lei

Pensia minimă de 10.000 de lei, medicamente gratuite, facilități și alocații sociale. Acestea sunt o parte din obiectivele prevăzute în programul electoral ale Partidului „ȘOR”, în ceea ce privește protecția socială a pensionarilor.

Foto:

Potrivit liderului formațiunii, Ilan Șor, majorarea etapizată a pensiilor va începe imediat după alegeri.

„Vom începe să majorăm pensiile imediat ce ajungem la guvernare. Le vom indexa în funcție de inflația reală și nu de ochii lumii cu 1%. Pensia minimă va fi de 10.000 de lei. Este o sumă foarte realistă, având în vedere ritmul creșterii economice pe care îl presupune programul nostru. Putem foarte simplu să atingem acest obiectiv în doi ani”, a declarat Ilan Șor într-o adresare video către cetățeni.

El a calificat drept rușinoasă situația actuală din sfera socială.

„Este o rușine când pensia este mai mică decât minimul de existență. Este o rușine atunci când pensionarii trebuie să aleagă între a-și cumpăra produse sau să achite factura la curent pentru a evita deconectarea. Este o rușine când statul își bate joc de oamenii care au muncit toată viață pentru țara lor”, a declarat liderul Partidului „Șor”.

El a amintit că, pe lângă majorarea pensiei, programul Partidului „Șor” prevede asigurarea pensionarilor cu medicamente gratuite, compensații pentru produsele alimentare, în sumă de 1.000 lunar, dar și alte facilități.

De asemenea, Ilan Șor a menționat că, la întâlnirile electorale cu reprezentanții formațiunii, cetățenii se interesează despre posibilitatea deschiderii farmaciilor sociale.

„Intenționăm să creăm o rețea națională de farmacii sociale. În centrele raionale vor fi deschise farmacii staționare, iar prin localitățile rurale vor circula farmacii sociale mobile. Am pus deja bazele acestui proiect când am obținut adoptarea legii privind farmaciile mobile. Oponenții noștri l-au blocat, dar noi vom face ca acest program să fie lansat. Și o vom face imediat după alegeri”, a spus Ilan Șor.

Liderul Partidului „Șor” a mai declarat că au mai rămas zile numărate până la alegeri și și-a exprimat încrederea că, începând cu 12 iulie, Republica Moldova va începe o viață nouă. (P.)


Pub