Reparația curților și drumurilor din Orhei se desfășoară mai repede decât era preconizat

Lucrările de modernizare a curților de bloc și a infrastructurii rutiere se desfășoară cu pași repezi în municipiul Orhei. Încă o curte de bloc a fost renovată și dată în exploatare. Mai exact, este vorba despre o curte situată pe strada Șoimarilor. Totodată, stradela Unirii, o arteră importantă, prin care este asigurat accesul din sectorul Bucuria spre Centru, a fost inaugurată, după ce a fost asfaltată integral.

Foto:
În prezent, locatarii a două blocuri de locuințe situate pe strada Șoimarilor se bucură de o curte renovată. Drumul a fost asfaltat, au fost amplasate bănci și amenajate spațiile verzi și o parcare pentru mașini.
 
Cu totul altfel arată acum și stradela Unirii, care a fost modernizată. Până nu demult, drumul de pe această stradelă era plin de gropi, care le dădea mari bătăi de cap oamenilor, mai ales când ploua. 
 
„Înainte era foarte și foarte rău. Era glod. Copiii mergeau la școală cu dificultate. Acum, bogdaproste că au făcut-o”, povestește un bărbat. 
 
„Era un drum de țară. Când ploua, nu puteam merge pe aici. Acum e minunat”, spune un alt localnic. 

 
Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că proiectele de dezvoltare sunt implementate în continuu în oraș, începând cu 2015. Startul proiectului de modernizare a străzilor secundare din sectorul Bucuria a fost dat anul trecut. 
 
„Strada Unirii este importantă pentru că unește sectorul Centru cu sectorul Bucuria. Am început încă anul trecut cu betonarea străzii Colinelor, deoarece e pe pantă. Proiectele începute de noi au o finalitate și stradela Unirii, care a fost asfaltată, este un exemplu în acest sens. Facem tot ce ne stă în putință pentru ca oamenii să aibă parte de confort și siguranță”, a menționat primarul Pavel Verejanu. 

Amintim că, în acest an, Primăria Orhei realizează un plan de renovare a tuturor străzilor secundare din oraș. Lucrările au început în martie, fiind deja reabilitate capital mai multe străzi secundare, iar altele sunt în reparație. Anul trecut, Primăria Orhei a renovat capital toate arterele principale din localitate. (P.)


Pub