(doc) De la 41 la 12: Curtea de Apel Chișinău a hotărât ca numărul secțiilor de vot din stânga Nistrului să fie redus considerabil

Curtea de Apel Chișinău a hotărât ca numărul secțiilor de votare, destinate cetățenilor moldoveni din regiunea transnistreană să fie redus de la 41 la 12 secții de votare. Decizia a fost luată în urma unei constatări depuse la Curtea de Apel de către Platformei DA.

Foto: Simbol

Acum, Comisa Electorală Centrală (CEC) urmează să decidă dacă acceptă sau contestă decizia respectivă la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Anterior, Curtea Supremă de Justiție a interzis deschiderea a trei secții de votare la Bender și Corjova. Decizia a fost luată urmare discuțiilor din cadrul Comisiei Unificate de Control pe marginea subiectului dat și în vederea neadmiterii acțiunilor ce ar putea periclita buna desfășurare a procesului electoral. Inspectoratul General al Poliției a constatat dificultăți pentru forțele de ordine întru asigurarea bunei funcționalități a procesului electoral în secțiile de votare din municipiul Bender și comuna Corjova, raionul Dubăsari.

Cât vizează celelalte secții de votare, Comisia a fost informată despre disponibilitatea asigurării măsurilor stabilite privind menținerea ordinii publice în localitățile unde își au sediul aceste secții. În context, CEC a dispus organizarea a 41 de secții de votare distincte pentru alegătorii din stânga Nistrului (Transnistria).

Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis organizarea a 44 secții de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest fel, consiliul electoral al circumscripției electorale pentru localitățile din stânga Nistrului nr. 37 va constitui secțiile de votare și birourile electorale ale acestora.

Curtea de Apel by UNIMEDIA on Scribd

Platforma DA a depus la Curtea de Apel mai multe acte privind cele două contestații ale deciziilor CEC depuse anterior privind numărul de secții de votare în străinătate și cel pentru alegătorii din regiunea transnistreană. Decizia vine după ce CEC nu a suplimentat numărul de secții pentru diasporă, dar a majorat numărul secțiilor de votare în regiunea transnistreană „inclusiv acolo unde nu există control din partea autorităților constituționale ale RM”.


Pub