icon

Șeful Guvernului interimar a primit Misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din partea CSI

08-07-2021 14:24
1,122

Prim-ministrul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu Misiunea de observatori din partea Comunității Statelor Independente (CSI) pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Delegația străină a fost condusă de Dmitrii Kobițkii, secretar general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a salutat membrii Misiunii de observare la Chișinău, specificând că este în interesul Republicii Moldova ca procesul electoral să fie observat de cât mai multe misiuni internaționale de monitorizare. „Pentru noi este important ca observatorii internaționali să ateste organizarea și desfășurarea exercițiului electoral într-o manieră liberă, transparentă și în conformitate cu principiile democratice”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Totodată, premierul interimar a asigurat că Guvernul își va onora obligațiunile financiare față de CEC în ceea ce privește alocarea sumei restante de 22,468 milioane de lei necesare pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate: „Vom face tot posibilul pentru a aloca mijloacele financiare necesare către CEC, fie până la ziua alegerilor, fie după. Însă, garantat banii restanți vor fi virați Comisiei Electorale Centrale”.

Șeful delegației, Dmitrii Kobițkii, a remarcat buna organizare a scrutinelor anterioare din Republica Moldova și a exprimat încrederea că și aceste alegeri vor fi desfășurate la nivelul standardelor democratice. Oficialul a declarat că Misiunea CSI include peste 130 de experți delegați în țara noastră pentru a monitoriza scrutinul. Aceasta va emite după 11 iulie concluzia sa cu privire la organizarea și petrecerea exercițiului electoral.

În altă ordine de idei, părțile au remarcat potențialul de dezvoltare a relațiilor socio-economice între Republica Moldova și Comunitatea Statelor Independente, prim-ministrul interimar pledând pentru intensificarea cooperării în domeniile comercial-economic, transport, agricultură, dar și cel umanitar.   

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31