icon

Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Misiunea de observatori a Organizației Internaționale a Francofoniei

08-07-2021 15:20
2,120

Misiunea de observatori a Organizației Internaționale a Francofoniei pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate a avut astăzi o întrevedere cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Șeful Guvernului a apreciat decizia secretarului General al OIF, Louise Mushikiwabo, de a accepta invitația Comisiei Electorale Centrale și de a trimite la Chișinău o misiune de monitorizare a scrutinului electoral. Aureliu Ciocoi a dat asigurări că instituțiile responsabile au luat toate măsurile necesare pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor din această vară. 

„S-a lucrat intens pentru organizarea scrutinului. Sper foarte mult ca exercițiul electoral să fie unul liber, corect și să permită fiecărui cetățean, oriunde s-ar afla, să-și poată exprima opțiunea politică. În plus, aștept ca aceste alegeri să permită o impulsionare a dezvoltării durabile a Republicii Moldova, o modernizare în toate domeniile și, bineînțeles, ridicarea nivelului de trai”, a declarat premierul interimar.

Reprezentanții OIF au menționat că observatorii vor monitoriza cu atenție întregul proces electoral, după care misiunea va realiza un raport  de totalizare.

Părțile și-au exprimat încrederea că relațiile Republicii Moldova cu OIF vor avansa, iar cooperarea va deveni mai dinamică în ceea ce privește inițierea proiectelor comune, inclusiv în domeniul educației. Unul dintre acestea este deja în curs de desfășurare și se referă la finanțarea studierii limbii franceze de către carabinierii din țara noastră care se pregătesc să participe în misiuni de menținere a păcii.

NOTĂ: Comisia Electorală Centrală a acreditat pentru scrutinul din data de 11 iulie, 636 de observatori internaționali, care reprezintă 17 misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, 30 de experți electorali internaționali din partea a 11 autorități electorale străine și 606 reprezentanți ai 14 organizații internaționale.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30