04:23:11 24.04.2024
Stiri

Experții în securitate, un nou avertisment pentru utilizatorii de telefoane cu Android: „Aceste aplicații îți fură parolele de la Facebook!”

Actualitate 08.07.2021 10:17 Vizualizări1994 Autor: Ziarul National
Experții în securitate, un nou avertisment pentru utilizatorii de telefoane cu Android: „Aceste aplicații îți fură parolele de la Facebook!”


Cel puțin nouă aplicații au fost eliminate din Magazin Play după ce experții în securitate au descoperit că înregistrau parole de autentificare pe Facebook.

Potrivit The Sun, experții în securitate au identificat mai multe aplicații „troian”, care furau numele de utilizatori și parolele, nouă dintre ele fiind disponibile în Magazin Play.

Experții în securitate de la Dr. Web au atras atenția că acestea au fost descărcate de aproape șase milioane de ori. De multe ori, ele se prezentau ca fiind aplicații de editat fotografiile, aplicații de securitate ori de horoscop. În realitate, însă, ele sustrăgeau datele de logare pe Facebook.

Processing Photo, App Lock Keep, Rubbish Cleaner, Horoscope Daily, Horoscope Pi, App Lock Manager, Lockit Master, Inwell Fitness și PIP Photo sunt aplicațiile identificate cu probleme, fapt pentru care posesorii de telefoane cu Android ar trebui să verifice dacă le-au descărcat și să le dezinstaleze.

În același timp, experții de la Google au anunțat că acestea au fost eliminate din Magazin Play, iar dezvoltatorii lor au fost blocați, scrie digi-world.md.

Metoda prin care datele utilizatorilor erau compromise era una simplă. Mai exact, utilizatorii erau păcăliți să se logheze cu pagina lor de Facebook, iar de acolo li se furau datele de logare, inclusiv parolele. Facebook a fost, în acest caz, ținta atacatorilor, dar utilizatorii puteau fi păcăliți la fel de ușor să-și dezvăluite și datele altor conturi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md