12:21:06 25.04.2024
Stiri

Imunitatea oferită de vaccinul Pfizer împotriva variantei Delta a scăzut în Israel. Este însă eficientă împotriva formei severe de COVID-19

Actualitate 08.07.2021 18:37 Vizualizări1242 Autor: Ziarul National
Imunitatea oferită de vaccinul Pfizer împotriva variantei Delta a scăzut în Israel. Este însă eficientă împotriva formei severe de COVID-19


Eficacitatea vaccinului Pfizer / Biontech împotriva cazurilor ușoare de COVID-19, cauzate de infectarea cu varianta Delta a coronavirusului, pare să fie în scădere. Din fericire, vaccinul pare să aibă o eficiență mare împotriva cazurilor severe.

O analiză efectuată de site-ul israelian Ynet, pe baza cazurilor de COVID-19 raportate de Ministerul Sănătății în perioada 2 mai – 5 iunie 2021, arată că eficacitatea vaccinului Pfizer / Biontech împotriva infecției COVID-19 era de circa 94%.

Din raportările făcute începând cu 6 iunie se pare că eficacitatea vaccinului a scăzut la circa 64%. Dacă este vorba de spitalizările (cazuri severe de COVID-19 cu varianta Delta) înregistrate de la acea dată se pare că protecția oferită de ser a scăzut numai de la 98,2% la 93%.

În timp ce scăderea eficacității reprezintă o preocupare, este important de precizat că ar putea exista mai mulți factori de luat în calcul și de aceea trebuie așteptate mai multe date pentru a trasa o imagine completă.

Noi potențiale măsuri de distanțare socială

Guvernul israelian ia în calcul reintroducerea măsurilor de distanțare socială. Acestea au fost ridicate la jumătatea lunii iunie, însă reguli precum utilizarea măștilor în spații închise au revenit în 25 iunie. Încă nu s-a luat o decizie privind o campanie de vaccinare cu a treia doză, deși procentul persoanelor vaccinate, foarte ridicat, rămâne sub pragul pentru imunitatea de turmă (imunitatea de grup).

Anterior, Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a anunțat că este posibil ca persoanele vaccinate împotriva COVID-19 să primească o a treia doză în 12 luni de la imunizare pentru a fi pe deplin protejați.

Infecții majore sunt de așteptat pur și simplu pentru că vaccinurile nu sunt 100% eficiente, potrivit IFL Science. Pericolul constă în faptul că infecțiile se pot propaga într-o populație unde nu există imunitate de grup. Totodată, ar putea apărea o nouă variantă a bolii, împotriva căreia vaccinurile sunt ineficiente. Din fericire, acest lucru nu s-a întâmplat încă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md