09:51:05 19.04.2024
Stiri

DOC // Curtea de Apel Chișinău ARUNCĂ în aer o altă decizie luată de CEC: MINUS 29 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului. „O victorie mare pentru R. Moldova”

Actualitate 08.07.2021 22:00 Vizualizări7223 Autor: Ziarul National
DOC // Curtea de Apel Chișinău ARUNCĂ în aer o altă decizie luată de CEC: MINUS 29 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului. „O victorie mare pentru R. Moldova”


Curtea de Apel Chișinău a decis reducerea numărului de secții de votare deschise pentru locuitorii din stânga Nistrului. În loc de 41 de secții de votare, așa cum a decis Comisia Electorală Centrală (CEC), urmează să fie deschise doar 12 secții pentru cetățenii R. Moldova domiciliați în Transnistria.

Decizia a fost luată astăzi, după ce magistrații au admis integral contestația depusă de Platforma „Demnitate și Adevăr”, prin care a fost contestată decizia CEC de a deschide 41 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului cu acte ale R. Moldova.

„O nouă victorie a Platformei „DA”, o victorie mare pentru Republica Moldova”, a exclamat Andrei Năstase într-o postare pe Facebook.

Avocatul Platformei "DA", Ion Botnarenco, a declarat că magistraţii au stabilit că numărul secțiilor de votare pentru regiunea Transnistreană nu treabuiau să depășescă 12 secții, iar ambele decizii ale CEC privind secțiile de votare pentru transnistreni (din 5 iunie privind constituirea a 44 secții de votare, precum și cea din 15 iunie privind modificarea de 41 secții de votare) au fost ilegale.

CEC urmează să decidă dacă se conformează deciziei Curții de Apel Chișinău sau o va contesta la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că, anterior, Curtea de Apel Chișinău a anulat și decizia de a se deschide trei secții în două localități controlate exclusiv de autoritățile de Tiraspol, iar CEC s-a conformat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md